Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Εντυπωσιακή ανακάλυψη: Βρήκαν ναυάγιο από το 4.000 π.Χ.

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένα ναυάγιο μινωικού πλοίου, που χρονολογείται πριν από 4.000 χρόνια, εντόπισαν Τούρκοι επιστήμονες στον κόλπο της Μαρμαρίδας, απέναντι από την Κω. Πρόκειται για το αρχαιότερο ναυάγιο που έχει εντοπιστεί στα ύδατα της Τουρκίας, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της έρευνας καθηγητής Abdurrahman Harun Özdaş, από το Πανεπιστήμιο του Ντοκούζ.

Αρχαιολόγοι ερευνούν από το 2007 τα παράλια της Μικράς Ασίας καθώς και άλλες θάλασσες αναζητώντας αρχαία ναυάγια. Η αποκάλυψη του μινωικού ναυαγίου έγινε πριν από λίγες ημέρες και όπως προαναφέρθηκε, είναι το αρχαιότερο που έχουν βρει οι Τούρκοι επιστήμονες. Μέχρι τώρα ένα άλλο ναυάγιο αιγυπτιακού σκάφους, που σημειώθηκε 3.300 χρόνια πριν, ήταν το αρχαιότερο.

Το μινωικό πλοίο πιστεύεται ότι ήταν ένα εμπορικό πλοίο, χαρακτηριστικό δείγμα του Μινωικού Πολιτισμού, όπως αναφέρουν στις ανακοινώσεις τους οι Τούρκοι αρχαιολόγοι του Ινστιτούτου Θαλάσσιων Ερευνών του τούρκικου πανεπιστημίου. Η εκτίμησή τους είναι ότι το σκάφος βυθίστηκε σε μια καταιγίδα. Βρίσκεται σε βάθος 40 μέτρων, στο βυθό της θάλασσας. Ήδη έχουν βρεθεί εκατοντάδες αμφορείς αλλά και άλλα αντικείμενα τα οποία μεταφέρονται για μελέτη στο μουσείο της Αλικαρνασσού.

 


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.