Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015

Τι θα γίνει με την απεργία σε αεροπλάνα και πλοία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ποιες πτήσεις ακυρώνονται Τετάρτη και Πέμπτη

Τετράωρη στάση εργασίας αύριο, 24ωρη την Πέμπτη.

Ταλαιπωρία περιμένει αύριο και μεθαύριο όσους είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν με αεροπλάνο.

Συγκεκριμένα ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ θα κάνει αύριο 4ωρη στάση εργασίας από τις 08:00 έως 12:00, ενώ την Πέμπτη θα συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, με αποτέλεσμα η Olympic Air να αναγκαστεί να ακυρώσει 36 σκέλη πτήσεων και να αλλάξει την ώρα αναχώρησης σε 1 σκέλος.

Στις 11 Νοεμβρίου ακυρώνονται:

· OA 034 Ρόδος – Κάρπαθος – Κάσος – Σητεία

· ΟΑ 035 Σητεία – Κάσος – Κάρπαθος – Ρόδος

· ΟΑ 062 Αθήνα – Πάρος

· ΟΑ 063 Πάρος – Αθήνα

· ΟΑ 004 Αθήνα – Νάξος

· ΟΑ 005 Νάξος – Αθήνα

· ΟΑ 030 Αθήνα – Λέρος

· ΟΑ 031 Λέρος – Αθήνα

· ΟΑ 012 Αθήνα – Κάλυμνος

· ΟΑ 013 Κάλυμνος – Αθήνα

Στις 12 Νοεμβρίου ακυρώνονται:

· ΟΑ 062 Αθήνα – Πάρος

· ΟΑ 063 Πάρος – Αθήνα

· ΟΑ 066 Αθήνα – Πάρος

· ΟΑ 067 Πάρος – Αθήνα

· ΟΑ 006 Αθήνα – Νάξος

· ΟΑ 007 Νάξος – Αθήνα

· ΟΑ 040 Αθήνα – Μήλος

· ΟΑ 041 Μήλος – Αθήνα

· ΟΑ 098 Αθήνα – Κάρπαθος

· ΟΑ 099 Κάρπαθος – Αθήνα

· ΟΑ 092 – 093 Ρόδος – Κάρπαθος

· ΟΑ 093 Κάρπαθος – Ρόδος

· ΟΑ 070 Αθήνα – Σύρος

· ΟΑ 071 Σύρος – Αθήνα

· ΟΑ 054 Αθήνα – Κύθηρα

· ΟΑ 055 Κύθηρα – Αθήνα

· ΟΑ 036 Κως – Κάλυμνος – Λέρος

· ΟΑ 037 Λέρος – Κάλυμνος – Κως

· ΟΑ 021 Αστυπάλαια – Αθήνα

· ΟΑ 020 Αθήνα – Αστυπάλαια

· ΟΑ 030 Αθήνα – Λέρος

· ΟΑ 031 Λέρος – Αθήνα

· ΟΑ 016 Αθήνα – Ικαρία

· ΟΑ 017 Ικαρία – Αθήνα

· ΟΑ 012 Αθήνα – Κάλυμνος

· ΟΑ 013 Κάλυμνος – Αθήνα

Αλλαγή ώρας αναχώρησης στις 12 Νοεμβρίου:

· ΟΑ 037 Κως – Ρόδος, Αναχώρηση από Κω στις 09:00 αντί στις 15:50

----------

Στη γενική απεργία και οι ναυτεργάτες της ΠΝΟ

Χωρίς ακτοπλοϊκά δρομολόγια ολόκληρη η χώρα την Πέμπτη.

Χωρίς δρομολόγια πλοίων θα μείνουν την Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου, όλα τα λιμάνια της χώρας, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ. Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα από τις 12:01 τα ξημερώματα της Πέμπτης έως τις 12:00 της ίδιας ημέρας.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η διοίκηση της ΠΝΟ προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι «ο αγώνας σαφώς και δεν σταμάτησε και ούτε θα σταματήσει με τη συμμετοχή στην απεργία της ΓΣΕΕ». «Οι Έλληνες ναυτικοί βιώνουν μία άνευ προηγουμένου κατεδάφιση των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων τους, με αποτέλεσμα την ισοπέδωση και αυτών των ελάχιστων, που έχουν απομείνει, μετά από πέντε χρόνια μνημονίων», προσθέτει η ΠΝΟ.

Σημειώνεται, ότι από την προηγούμενη εβδομάδα η Ομοσπονδία έχει ζητήσει από τους αρμόδιους υπουργούς να τηρήσουν την υλοποίηση των όσων δεσμεύτηκαν εγγράφως, αλλιώς προειδοποίησε ότι δεν αποκλείεται, μετά τη συμμετοχή της στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ στις 12 Νοεμβρίου, να προχωρήσει άμεσα σε πιο δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις.

Συγκεκριμένα, η ΠΝΟ έχει ζητήσει από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε εφαρμογή της μνημονιακής απαίτησης για επάνδρωση των πλοίων της ακτοπλοΐας στα ίδια επίπεδα με εκείνη των διεθνών γραμμών, με μείωση του ποσοστού στο ξενοδοχειακό πλήρωμα κατά περίπου 10%, καθώς κάτι τέτοιο, όπως αναφέρει, θα οδηγήσει δεκάδες ναυτικούς στον δρόμο της ανεργίας. Επίσης, έχει ζητήσει να εξαιρεθεί το ΝΑΤ από την ενοποίηση των ταμείων, ενώ αναφορικά με τις συντάξεις ζητά ο υπολογισμός τους να γίνεται ανάλογα με τον μισθό και τις εισφορές.

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ συμμετέχει και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών (ΟΜΥΛΕ). «Η ελληνική κοινωνία βιώνει τα τελευταία χρόνια μία βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση. Οι νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές που ακολουθήθηκαν και συνεχίζουν να ακολουθούνται από τις Ελληνικές Κυβερνήσεις και την Τρόϊκα (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) όχι μόνο δεν θεράπευσαν το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας, αλλά οδήγησαν σε κατάρρευση την οικονομία και την κοινωνία» τονίζει η ΟΜΥΛΕ σε ανακοίνωσή της. «Ο δημόσιος πλούτος της χώρας έχει βγει στο σφυρί και η σημερινή κυβέρνηση, διαψεύδοντας τις προγραμματικές της θέσεις, επιταχύνει την ίδια νεοφιλελεύθερη πολιτική, ξεπουλώντας λιμάνια, αεροδρόμια, τραίνα, ενέργεια κ.ά.», συμπληρώνει.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ θα συμμετέχουν στην κεντρική συγκέντρωση των συνδικάτων που θα γίνει στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00, στην Αθήνα. Οι εργαζόμενοι στα άλλα λιμάνια θα συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις των Εργατικών Κέντρων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.