Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Κίνδυνος για αποκλεισμό από τις διεθνείς διοργανώσεις στίβου για τη Ρωσία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το σκάνδαλο ντόπινγκ το οποίο «ξεσκέπασε» ο Ντικ Πάουντ και την εισήγηση της WADA για αποκλεισμό της Ρωσίας εξετάζει η IAAF.

Αμέσως αντέδρασε η IAAF στην αίτηση της WADA για αποβολή της Ρωσίας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και όσους διεξάγονται υπό την αιγίδα της IAAF, έπειτα από το σκάνδαλο ντόπινγκ που αποκαλύφθηκε από τον Ντικ Πάουντ.



Η IAAF είχε άμεση αντίδραση στις εισηγήσεις της WADA και του Ντικ Πάουντ για το σκάνδαλο ντόπινγκ και ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει έρευνα για το θέμα, ενώ διαβεβαίωσε πως θα γίνει οποιαδήποτε ενέργεια χρειάζεται, ώστε να προστατευτούν οι «καθαροί» αθλητές και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στον αθλητισμό.

Ο πρώην πρόεδρος του Παγκοσμίου Οργανισμού Αντι-Ντόπινγκ, ύστερα από έρευνα που διήρκεσε έντεκα μήνες, αποκάλυψε σοκαριστικά στοιχεία και εισηγήθηκε στην IAAF για τον αποκλεισμό της από όλες τις διεθνείς διοργανώσεις στίβου. Παράλληλα, ζήτησε και τον δια βίου αποκλεισμό πέντε προπονητών και πέντε αθλητών που εμπλέκονται άμεσα στην υπόθεση, τα ονόματα των οποίων δεν έχουν διαρρεύσει.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Ντικ Πάουντ από τη ρωσική ομοσπονδία πραγματοποιήθηκαν σωρεία παραβάσεων των κανονισμών περί ντόπινγκ, ενώ στο στόχαστρο βρίσκεται και το εργαστήριο της Μόσχας αλλά και ο Ρώσος υπουργός Αθλητισμού, Βίταλι Μίτκο. Το εργαστήριο φέρεται να κατέστρεψε εσκεμμένα 1417 δείγματα, ενώ φέρεται να έδωσε την εν λόγω εντολή ο Βίταλι Μίτκο. Έτσι, η WADA ζητά και την αφαίρεση της άδειας του εργαστηρίου.

Στην εν λόγω έκθεση του Πάουντ, αφήνονται αιχμές και για τη ρωσική αποστολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου του 2012, καθώς υπήρξε συμμετοχή αθλητών οι οποίοι πιθανώς να είχαν εμπλακεί στο παρελθόν σε υποθέσεις ντόπινγκ.

Παράλληλα, έρευνα ξεκίνησε και η Interpol, καθώς ανακοίνωσε πως ήδη βρίσκεται σε επικοινωνία με χώρες μέλη. Η Interpol και η WADA είχαν υπογράψει συμφωνητικό συνεργασίας το οποίο αφορά και στην αντιμετώπιση του ντόπινγκ.


Πηγή: http://www.sportit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.