Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Η σαμπάνια βοηθά στην καταπολέμηση της... άνοιας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει μια έρευνα που πραγματοποίησαν επιστήμονες στο πανεπιστήμιο του Reading. Σύμφωνα με αυτή, η κατανάλωση τριών ποτηριών σαμπάνιας την εβδομάδα θα μπορούσε να βοηθήσει στην αποτροπή εκδήλωση άνοιας και της νόσου Alzheimer.

Οι ερευνητές ανέφεραν ότι τα σταφύλια που χρησιμοποιούνται για τον αφρώδη οίνο περιέχουν ενώσεις που ενισχύουν τη μνήμη και καταπολεμούν την ασθένεια.

Το πείραμα έγινε σε αρουραίους και διαπιστώθηκε ότι οι ποικιλίες Pinot Noir και Pinot Meunier έχουν σημαντικά οφέλη για την υγεία.

Τώρα οι πανεπιστημιακοί θέλουν να ερευνήσουν αν η σαμπάνια έχει την ίδια επίδραση στον άνθρωπο, δοκιμάζοντας τη χρήση της σε συνταξιούχους.

Ο καθηγητής Jeremy Spencer δήλωσε: "Αυτή η έρευνα είναι συναρπαστική, επειδή δείχνει για πρώτη φορά ότι η μέτρια κατανάλωση σαμπάνιας έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει τη γνωστική λειτουργία, όπως η μνήμη"

Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος της "Κοινωνίας για τη νόσο Alzheimer", δήλωσε ότι χρειάζεται να γίνει πολύ περισσότερη έρευνα πριν η σαμπάνια χρησιμοποιηθεί ως φάρμακο.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.