Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Τεράστια φωτιά «παρέλυσε» τη νοτιοανατολική Ολλανδία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία από το παχύ στρώμα μαύρου καπνού.

Πολλοί σιδηροδρομικοί σταθμοί και οδικές αρτηρίες έκλεισαν σήμερα στο νοτιοανατολικό τμήμα της Ολλανδίας, όπου οι αρχές απηύθυναν έκκληση στους κατοίκους της περιοχής να μην ανοίξουν τα παράθυρα των σπιτιών τους λόγω του παχέος στρώματος μαύρου καπνού που προκάλεσε μια πυρκαγιά η οποία ξέσπασε σε μια βιομηχανική ζώνη, ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία.

Ολλανδία Φωτιά

«Η πυρκαγιά στο Χέμελοτ (το όνομα της βιομηχανικής περιοχής) είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα παχύ στρώμα καπνού» επισήμαναν οι πυροσβέστες στην περιοχή της νότιας Λιμβουργίας, στο νοτιοανατολικό τμήμα της Ολλανδίας, στο λογαριασμό τους στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Στις φωτογραφίες που έδωσαν στη δημοσιότητα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης απεικονίζεται ένα εντυπωσιακό και πυκνό μαύρο σύννεφο να είναι ορατό σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων. Η βιομηχανική μονάδα που βρίσκεται κοντά στην πόλη Χελέεν κατασκευάζει χημικά προϊόντα.

Οι τοπικές αρχές ανέφεραν στο Twitter ότι κανένας άνθρωπος δεν έχει τραυματιστεί και κανένα χημικό υλικό δεν καίγεται.

Στόχος των πυροσβεστικών μονάδων, που διαβεβαίωσαν ότι λίγο πριν από τις 17.00 ώρα Ελλάδας η φωτιά τελούσε «υπό έλεγχο», ήταν να αποφύγουν το ενδεχόμενο οι φλόγες να επεκταθούν σε άλλα κτίρια.

Όπως μετέδωσαν ολλανδικά μμε, η πυρκαγιά ξέσπασε κατά τη διάρκεια εργασιών στη στέγη μιας αποθήκης.

Τρεις σιδηροδρομικοί σταθμοί, δύο στο Χελέν και ένας στο Σίταρντ, μια πόλη νότια του Χελέεν, έκλεισαν καθώς οι αρχές συνέστησαν στους πολίτες να κλείσουν τις πόρτες και τα παράθυρα όπως επίσης και να απενεργοποιήσουν τα συστήματα εξαερισμού.

Σύμφωνα με το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP, ο καπνός προκάλεσε προβλήματα στις πτήσεις στο αεροδρόμιο του Μάαστριχτ, σε απόσταση 10 χιλιομέτρων νότια του Χελέεν. Οι μαθητές παρέμειναν στις τάξεις τους στα σχολεία ενώ απαγορεύτηκε η κυκλοφορία σε πολλούς δρόμους για μικρό χρονικό διάστημα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.