Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

«Ώριμο αίτημα» η αποτέφρωση των νεκρών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τη δημιουργία χώρου καύσης ζητά ο πρόεδρος της σχετικής επιτροπής.

Την ανάγκη δημιουργίας χώρου καύσης νεκρών, ως «μια πρακτική που τυγχάνει μεγάλης προτίμησης σε παγκόσμια κλίμακα», επισήμανε ο πρόεδρος της επιτροπής για το δικαίωμα της αποτέφρωσης νεκρών στην Ελλάδα, Αντώνης Αλακιώτης στον αντιπεριφερειάρχη βορείου τομέα Αττικής, Γιώργο Καραμέρο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Καραμέρος άκουσε με προσοχή το χρονικό των προσπαθειών της επιτροπής, συναινώντας στην ανάγκη δημιουργίας των προϋποθέσεων εκείνων που προστατεύουν το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής όλων.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον κ. Καραμέρο, αρκετοί από τους δήμους του βόρειου τομέα έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για τη δημιουργία σχετικής εγκατάστασης, δεδομένου μάλιστα ότι αφενός το νομικό πλαίσιο έχει ξεκαθαριστεί πλήρως και αφετέρου η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας έχει αποσαφηνίσει τις διαδικασίες με σχετική εγκύκλιό της.

Ειδικότερα για το θέμα αυτό ο Γ. Καραμέρος δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Σε κάθε γραφείο τελετών διαφημίζεται η αποτέφρωση. Τρεις Έλληνες την ημέρα αποτεφρώνονται στη Βουλγαρία. Για μας βέβαια το ζήτημα δεν είναι οικονομικό, αλλά ελεύθερης επιλογής και σεβασμού των δικαιωμάτων.

Με ολοκληρωμένο το νομικό πλαίσιο που αποσυνδέει την κατασκευή αποτεφρωτηρίων από τα κοιμητήρια και την ελληνική εκκλησία να αντιμετωπίζει το θέμα χωρίς την αίσθηση απειλής, οι συνθήκες έχουν πλέον ωριμάσει. Αυτή την ώρα έχουμε καταλήξει στην περιοχή, έχουμε βρει τους πόρους και μόνος αντίπαλος είναι ο χρόνος».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.