Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Στάσεις εργασίας των διοικητικών του ΕΚΠΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα γίνουν Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή και τη Δευτέρα απεργία.

Σε στάσεις εργασίας την ερχόμενη Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή, από τις 12:00 έως τις 15:00 και σε απεργία τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, θα προχωρήσουν οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Τη Δευτέρα, ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού θα κάνει συγκέντρωση στα δικαστήρια, ενώ την Τετάρτη, στις 12:30, έχει προγραμματίσει παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης, με αίτημα την «παύση της δίωξης της απεργίας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Οι κινητοποιήσεις γίνονται σε ένδειξη συμπαράστασης στους 14 συναδέλφους τους που διώκονται για τη μεγάλη απεργία το 2013, που κράτησε 3,5 μήνες κατά της διαθεσιμότητας.

----------------

ΑΔΕΔΥ: Να σταματήσουν οι διώξεις σε ΕΜΠ και ΕΚΠΑ

«Οι εργαζόμενοι κατηγορούνται γιατί υπερασπίστηκαν με σθένος το αναφαίρετο δικαίωμα στην εργασία».

Τη συμπαράστασή της εκφράζει η ΑΔΕΔΥ στους εργαζόμενους του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) ζητώντας να διακοπούν άμεσα οι διώξεις εναντίον τους καθώς παραπέμπονται σε δίκη τη Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015, λόγω, όπως υποστηρίζει η ΑΔΕΔΥ, της συνδικαλιστικής τους δράσης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ομοσπονδίας «οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κατηγορούνται γιατί υπερασπίστηκαν με σθένος το αναφαίρετο δικαίωμα στην εργασία και το δημόσιο χαρακτήρα του Πανεπιστημίου. Η δίωξή τους στρέφεται ενάντια στο σύνολο των απεργών και στην αγωνιζόμενη ακαδημαϊκή κοινότητα, εντάσσεται σε μία ευρύτερη επιχείρηση ποινικοποίησης των αγώνων που δόθηκαν ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις στο Δημόσιο Τομέα και στις μνημονιακές πολιτικές γενικότερα».

Παράλληλα η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα Δικαστήρια στην Ευελπίδων την ανωτέρω ημερομηνία στις 9.00 το πρωί, την ώρα που θα γίνει η εκδίκαση της υπόθεσης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.