Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Έρχονται σκληρές ποινές και μειώσεις στις πρόωρες συντάξεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με σημαντικές περικοπές στις προσδοκώμενες συντάξεις τους απειλούνται τρεις κατηγορίες ασφαλισμένων που σχεδιάζουν στο άμεσο μέλλον να ανοίξουν την πόρτα της εξόδου από την εργασία με μειωμένη σύνταξη.

Ποινές-φωτιά περιμένουν χιλιάδες ασφαλισμένους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα που θα θελήσουν να ανοίξουν στο άμεσο μέλλον την πόρτα της εξόδου με πρόωρη/μειωμένη σύνταξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ποινή, δηλαδή το «πέναλτι» που θα επιβάλλεται σε όσους επιλέξουν να αποχωρήσουν με μειωμένη, θα υπολογίζεται πλέον με βάση την απόσταση από το νέο όριο πλήρους σύνταξης που ισχύει από τη 19η Αυγούστου 2015.

Στην προκρούστειο κλίνη αναμένεται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να μπουν κατηγορίες ασφαλισμένων που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα για έξοδο με μειωμένη, αλλά δεν έχουν υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης.

Οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι μπορούν να ανοίξουν οποτεδήποτε την πόρτα της εξόδου εφόσον έχουν θεμελιωμένο δικαίωμα για πρόωρη/μειωμένη και δεν θίγονται από την αύξηση των ορίων ηλικίας, αλλά αναμένεται να υποστούν σημαντικές μειώσεις στις συντάξεις τους αν επιλέξουν να φύγουν τελικά με μειωμένη, ανάλογα με την απόσταση που τους χωρίζει από το εκάστοτε όριο πλήρους σύνταξης που ισχύει γι’ αυτούς. Κι αυτό επειδή το ποσοστό της μείωσης που θα υποστούν αναμένεται να υπολογιστεί πλέον με τα νέα δεδομένα.

Σύμφωνα με ειδικούς της κοινωνικής ασφάλισης, στην πρώτη γραμμή του πυρός βρίσκονται 120 χιλιάδες ασφαλισμένοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ευρισκόμενοι σε ηλικίες 50-62 ετών, που μπορούν σήμερα ανά πάσα στιγμή να αποχωρήσουν με μειωμένη σύνταξη.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.