Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Το αγόρι που πάντα ήξερε πως ήθελε να είναι κορίτσι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η μεταμόρφωση του Joe σε Lily και η αφήγηση του πατέρα της - Δείτε τις φωτογραφίες.

Ο Matt Downes από τη Βρετανία και η σύζυγός του Rosie παρατήρησαν τις σημαντικές διαφορές στη συμπεριφορά των δίδυμων αγοριών τους ήδη από την ηλικία των 18 μηνών.

Ο Olly κλωτσούσε μπάλες και έπαιζε με τρενάκια. Ο Joe- που σήμερα είναι κορίτσι κι ονομάζεται Lily- ήθελε να ντύνεται στα ροζ και να διαβάζει βιβλία με νεράιδες.

«Ήδη από τα δύο της χρόνια ήθελε να παίζει με κοριτσίστικα παιχνίδια και κούκλες- μωρά. Ο Olly ντυνόταν μπάτμαν κι εκείνη ήθελε χαριτωμένα φορέματα», αφηγείται ο 37χρονος για τον γιο του που είναι πια κόρη του.

«Όλα έγιναν ακόμα πιο διαφορετικά όταν πήγαν νηπιαγωγείο: Ο Olly έπαιζε στην αυλή με τα αγόρια, η Lily είχε αρχίσει να δένεται και να κάνει φιλίες μόνο με κορίτσια», συνεχίζει.

Αρχικά το ζευγάρι σκέφτηκε πως το ένα παιδί ήταν πιο δημιουργικό και είχε άλλα ενδιαφέροντα από το άλλο.

Μέχρι που άρχισε να γυρίζει από το σχολείο και να φορά κοριτσίστικα ρούχα.

Ο Matt παραδέχεται πως η μετάβαση της Lily ήταν γι’ αυτόν πιο δύσκολη απ’ ό,τι για τη γυναίκα του.

Οι δύο γονείς επιχείρησαν να αντισταθούν σε αυτό που συνέβαινε μπροστά στα μάτια τους και ανησύχησαν μήπως ενθάρρυναν οι ίδιοι πολύ τη Lily σε λάθος κατεύθυνση.

«Σε ηλικία τριών ετών της πήραμε αγορίστικα παιχνίδια δώρο για τα Χριστούγεννα αλλά αναγκαστήκαμε να τα πάμε πίσω, δεν τα ήθελε», εξηγεί. Ήταν η δύσκολη φάση που έπρεπε και η υπόλοιπη οικογένεια να δεχτεί αλλά όταν η Lily έγινε τεσσάρων ήταν όλα καθαρά.

«Κάθε μέρα γύριζε από το σχολείο και φορούσε ένα φόρεμα πριγκίπισσας», λέει ο πατέρας της.

Όταν το ζευγάρι απέκτησε τη 2χρονη σήμερα Bella, η Lily άρχισε να εκφράζεται ακόμα περισσότερο. «Έβλεπε το κοριτσίστικο σώμα της Bella κι έλεγε ‘γιατί δεν έχω κι εγώ τέτοιο σώμα;’. Έβλεπε τα παιχνίδια της που ήταν ροζ και τα ρούχα που ήταν κοριτσίστικα και ήθελε κι εκείνη. Η Bella προσαρμόστηκε αμέσως στην ιδέα πως είχε έναν αδελφό και μία αδελφή».

Στα φετινά έκτα γενέθλιά τους τα δίδυμα έκαναν κοινό πάρτι και η Lily εμφανίστηκε με φόρεμα σαν της Έλσας από το «Frozen» και δεν την ένοιαζε καθόλου που το φορούσε μπροστά στους φίλους τους δικούς της και του Olly.

«Δεν προσπάθησε καθόλου να κρυφτεί, οι φίλοι της την είχαν ξαναδεί παρόμοια ντυμένοι όταν συναντιούνταν για να παίξουν. Αλλά ήταν η πρώτη φορά που την έβλεπαν έτσι οι γονείς τους. Κάποιοι κοίταζαν επίμονα, άλλοι δεν ήξεραν τι να πουν. Ακούσαμε κάποιους ψιθύρους αλλά κανείς δεν μας είπε ευθέως τίποτα», περιγράφει ο Matt.

Στις διακοπές της οικογένειας στην Αίγυπτο, για τη 10η επέτειο του γάμου του ζευγαριού, ο Matt και η Rosie κατάλαβαν για τα καλά πως η Lily δεν αστειευόταν.

«Αρνήθηκε να φορέσει οτιδήποτε άλλο εκτός από κοριτσίστικα ρούχα, μίλησε ανοιχτά για την επιθυμία της να είναι κορίτσι. Τότε το συνειδητοποιήσαμε, πως κάτι έπρεπε να γίνει», εξηγεί ο πατέρας της.

Έκλεισαν ραντεβού στο Tavistock and Portman Centre, που εξειδικεύεται σε διαταραχές φύλου, αλλά χρειάστηκε να περιμένουν έξι μήνες για να τους δουν.

Τον Ιούλιο η οικογένεια πήγε διακοπές στη Μαγιόρκα όπου η Lily άρχισε να συστήνεται με το νέο όνομα που η ίδια είχε διαλέξει.

«Η αλλαγή του ονόματος ήταν για μένα σοβαρό πλήγμα», παραδέχεται ο Matt. «Είχα ένα αίσθημα απώλειας, σαν να είχα χάσει ένα γιο. Δεν υπάρχει πια ο Joe. Βλέπω τις παλιές φωτογραφίες τους και ο εγκέφαλός μου δυσκολεύεται να επεξεργαστεί όσα έχουν γίνει», εξομολογείται. «Στις διακοπές φορούσε κοριτσίστικο μαγιό, μου ήταν δύσκολο. Χρειαζόταν να υπενθυμίζω στον εαυτό μου να τη φωνάζει Lily και όχι Joe. Στην επιστροφή ο υπάλληλος στο αεροδρόμιο μπερδεύτηκε γιατί στο διαβατήριό της ήταν αγόρι ενώ μπροστά του είχε ένα κορίτσι».

Τον Σεπτέμβριο, οι ειδικοί του κέντρου που είχαν επισκεφθεί τους είπαν πως εάν η Lily παραμείνει σε αυτή την επιλογή έως τα 11 ή 12 χρόνια της, η χορήγηση ουσιών που μπλοκάρουν τις ορμόνες θα μπορούσαν να εμποδίσουν την έναρξη της ανδρικής εφηβείας.

Μπορεί να πάρει θηλυκές ορμόνες στα 16 της και στα 18 να αποφασίσει αν θέλει να υποβληθεί σε επέμβαση.

Ο Matt και η Rosie συζήτησαν την πρόταση του κέντρου με το σχολείο των παιδιών τους και η Lily άρχισε τη νέα χρονιά φορώντας τη φόρμα των κοριτσιών, ενώ αφήνει και τα μαλλιά της να μακρύνουν.

Παρότι μέχρι στιγμής τα παιδιά έχουν δείξει να αποδέχονται τη Lily, ο μπαμπάς της ανησυχεί τι θα γίνει μεγαλώνοντας.














Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.