Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Αντιδράσεις για την υποχρεωτική πληρωμή με κάρτα στον κλάδο της υγείας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Καλοδεχούμενες οι πιστωτικές, αλλά…» λένε οι γιατροί

Εξαδάκτυλος: Δεν μπορεί να είναι υποχρεωτική η χρήση τους.

«Η δυνατότητα συναλλαγών με πιστωτικές κάρτες είναι καλοδεχούμενη, υπάρχει από πάντα σε όλα τα πολιτισμένα κράτη και σε όλα τα πολιτισμένα επαγγέλματα και χρησιμοποιείται, ανάλογα με τις ανάγκες της κοινωνίας, αλλά δε μπορώ να διανοηθώ υποχρεωτική χρήση της», δήλωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Θανάσης Εξαδάκτυλος, μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9.

«Ποιος είναι αυτός που αποφασίζει να κάνει αναγκαστική προμήθεια 2% σε όλες τις συναλλαγές, δώρο στις τράπεζες;», αναρωτήθηκε ο κ.Εξαδάκτυλος, ο οποίος συμμερίστηκε την άποψη, ότι η κοινωνία πιστεύει πως οι γιατροί φοροδιαφεύγουν, διευκρίνισε, όμως, ότι θεωρεί πως το θέμα παίρνει «διαστάσεις υπερβολικές», γιατί «αρέσκονται οι πάντες να το ανασύρουν επειδή είναι αλμυρούτσικο και γιατί οι γιατροί έχουν κύκλο εργασιών, ενώ άλλες ομάδες δεν έχουν».

«Εμείς καταδικάζουμε την φοροδιαφυγή, αλλά αν η κάρτα είναι η απάντηση στην φοροδιαφυγή είναι ανεπαρκέστατο ως μέτρο», επισήμανε ο πρόεδρος του ΙΣΘ.

Παράλληλα, ο κ.Εξαδάκτυλος εξέφρασε τη βαθιά δυσαρέσκεια των ιατρών που ασκούν ελεύθερο επάγγελμα για τον τρόπο, με τον οποίο τους αντιμετωπίζει το κράτος.

«Οι συνάδελφοι, που έχουν θέματα με τον ΕΟΠΠΥ και τα εργαστήρια, ζουν ένα δράμα, καθώς υφίστανται αναγκαστικές μειώσεις εκ των υστέρων και χωρίς τη θέληση τους, ενώ οι πληρωμές γίνονται όποτε τύχει, για να μην πω στο αγελαδοκούρεμα και επ’ αυτών επιβάλλονται και φόροι», ανέφερε.

-----------------

Ομιλία Αλεξιάδη για τη φορολογία αύριο στη Βουλή

Ορίστηκε συνάντηση με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου για το θέμα των καρτών.

Στη Βουλή θα μιλήσει αύριο Τρίτη, στις 14:00, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, για θέματα φορολογίας, στο πλαίσιο της συζήτησης για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Στο μεταξύ, η συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη με το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη το απόγευμα ώρα 16:00, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα που προέκυψε με τη χρήση των καρτών. Σημειώνεται ότι το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει την επέκταση της χρήσης των καρτών σε όσο το δυνατόν περισσότερες συναλλαγές των φορολογούμενων μεταξύ των οποίων και για τις ιατρικές υπηρεσίες προκειμένου να έρθουν στην επιφάνεια αδήλωτα εισοδήματα.

Σχετικά με το ζήτημα, από την πλευρά του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ο πρόεδρός του κ. Πατούλης με ανακοίνωση και πρόσφατες δηλώσεις του, επικαλέστηκε δυσκολίες στην εφαρμογή του μέτρου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.