Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Ξεπερνούν τους 130 οι νεκροί στη Γουατεμάλα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τριακόσια άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται.

Περισσότερα από 130 πτώματα έχουν ανασυρθεί από τους τόνους χωμάτων που έθαψαν το χωριό Σάντα Καταρίνα Πίνουλα, στα νοτιοανατολικά της Γουατεμάλα, μετά τις καταρρακτώδεις βροχές, ενώ πάνω από 300 εξακολουθούν να αγνοούνται.

Σύμφωνα με τους διασώστες, η ελπίδα να βρεθούν ζωντανοί κάτω τα κατεστραμμένα σπίτια μειώνεται κάθε ώρα, αλλά οι προσπάθειες συνεχίζονται.

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν περίπου 1.800 άτομα, μαζί με τον Ερυθρό Σταυρό, την αστυνομία και άλλα συνεργεία διάσωσης.

Είναι τόσο απεγνωσμένες προσπάθειες να βρεθούν άτομα στο βάθος του σωρού από χώμα ώστε μερικοί συγγενείς των θυμάτων νιώθουν τυχεροί που έχουν βρει τα πτώματα των δικών τους. «Νιώθω τυχερός γιατί άλλες οικογένειες δεν μπορούν ούτε να κλάψουν πάνω από τους νεκρούς των,» είπε ο Αλεχάντρο Λόπεζ, ένας 45χρονος ταξιτζής, που βρήκε τα πτώματα δύο κορών του και ενός εγγονού. «Θα ήθελα όμως να βρω τη μάνα των θυγατέρων μου,» είπε μέσα σε μια μικρή εκκλησία ευαγγελικών κοντά στη πόλη που έγινε η κατολίσθηση.

Δεν έχει βρεθεί ούτε ένας επιζών από τα νερά της βροχής που παρέσυραν χώμα και πέτρες πάνω από τη πόλη, θάβοντας τους κατοίκους στα σπίτια τους, ενώ η βροχή χθες δυσχέραινε το έργο τους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.