Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα ακατάλληλων οστράκων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δύο συλλήψεις στην Αλεξανδρούπολη.

Ένας τόνος και 730 κιλά όστρακα, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, πρωινές ώρες χθες, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης. Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο 60χρονοι άνδρες για κατοχή και μεταφορά από κοινού, με σκοπό την πώληση – εμπορία της παραπάνω ποσότητας οστράκων.

Συγκεκριμένα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης εντόπισαν χθες, στην ευρύτερη περιοχή παραλίας Αρίστεινου, τους δράστες να φορτώνουν σε Ε.Ι.Χ. όχημα, σάκους οι οποίοι βρισκόταν στην ακτή και σε μικρό βάθος στη θάλασσα.

Στη συνέχεια οι 60χρονοι οδηγήθηκαν στην Ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης όπου μετά από περαιτέρω έρευνες, διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν – διακινούσαν με σκοπό την πώληση και την εμπορία 90 σάκους με όστρακα του είδους αχιβάδας (Ruditapes decussatus), συνολικού βάρους ενός τόνου και επτακοσίων κιλών (1.730 kgr) με διαστάσεις από 3,2 cm έως 4,0 cm μικρότερα του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των 4,5 cm και ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, όπως κρίθηκαν μετά από διενέργεια εξέτασης από το Τμήμα Κτηνιατρικής Π.Ε. Έβρου.

Επιπροσθέτως, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχαν τα προβλεπόμενα έγγραφα που να αποδεικνύουν την προέλευση των οστράκων, καθώς και η προβλεπόμενη επισήμανση σε αυτά ενώ το όχημα στο οποίο μεταφορτώθηκε η ποσότητα των οστράκων, δεν ήταν κατάλληλο για τη μεταφορά τους.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το όχημα και η ποσότητα οστράκων, η οποία πρόκειται να καταστραφεί.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.