Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Οι προσλήψεις στη Δευτεροβάθμια με τη δύναμη των αριθμών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αναλυτικοί πίνακες για το τι έχει γίνει έως τώρα.

Έως και σήμερα 3.301 είναι οι συνολικές προσλήψεις που έχουν πραγματοποιηθεί στη Β/θμια Εκπαίδευση συμπεριλαμβανομένων των προσλήψεων σε Εκκλησιαστικά και Σιβιτανίδειο οι οποίες και πραγματοποιούνται μέσω του πίνακα αναπληρωτών όπως και οι προσλήψεις για τα υπόλοιπα σχολεία.

Όσον αφορά τις πιστώσεις που έχουν απομείνει αυτές είναι περίπου 600 δεκάμηνες πιστώσεις μέσω ΠΔΕ και κρατικού προϋπολογισμού. Οι εν λόγω πιστώσεις μπορούν να δώσουν 670 περίπου προσλήψεις. Μέσω ΕΣΠΑ για την Ειδική Εκπαίδευση έχουν απομείνει 268 προσλήψεις για την Εξατομικευμένη και 514 για την Εξειδικευμένη Στήριξη.



Όσον αφορά το υπόλοιπο των πιστώσεων του κρατικού προϋπολογισμού και του ΠΔΕ θα αναφέρουμε ότι μέσω κρατικού είχαν δοθεί όπως έχει γράψει ο αιρετός στο ΚΥΣΔΕ κ. Κορδής 1.300 δεκάμηνες πιστώσεις για τη Β/θμια.

Ο κρατικός προϋπολογισμός

Μέσω του κρατικού - ΓΛΚ και άδειες άνευ αποδοχών εγκριτικές αποφάσεις 10/9 και 16/9 – έχουν γίνει οι προσλήψεις της Α φάσης της Γενικής Εκπαίδευσης, των Εκκλησιαστικών, Μουσικά Σχολείων και των Πειραματικών. Οι συνολικοί ανθρωπομήνες οι οποίοι αξιοποιήθηκαν είναι 9.907 και έχουν απομείνει από τις 13.000, 3093 ανθρωπομήνες που με μέσο όρο απασχόλησης τους 9 μήνες μπορούν να δώσουν 344 προσλήψεις.



Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων δόθηκαν στη Β/θμια συνολικά 15.570 ανθρωπομήνες ήτοι 1.570 δεκάμηνες πιστώσεις. Μέσω του εν λόγω προγράμματος πραγματοποιήθηκαν προσλήψεις στην Ειδική Εκπαίδευση και η Β φάση των προσλήψεων στη Γενική Εκπαίδευση. Συνολικά έχουν απομείνει 3052 ανθρωπομήνες που μπορούν να δώσουν 339 προσλήψεις με μέσο όρο απασχόλησης τους 9 μήνες.



Πόσες προσλήψεις μπορούν να γίνουν στη Β/θμια

Δεδομένου ότι έχουν απομείνει 600 περίπου δεκάμηνες πιστώσεις που μπορούν να δώσουν 680-730 προσλήψεις, ανάλογα με το αν ο μέσος όρος προσλήψεων είναι 9-8,5 μήνες εξάγουμε το συμπέρασμα ότι μαζί με το ΕΣΠΑ μπορούν να πραγματοποιηθούν περίπου 1.500 προσλήψεις.



-------------

Σε χαμηλότερα νούμερα θα διαμορφωθούν οι προσλήψεις στη Δευτεροβάθμια

Συγκριτικά με το 2014-15 χωρίς νέες πιστώσεις.

Επιβεβαιώνει τις πληροφορίες του news.gr ο αιρετός στο ΚΥΣΔΕ Νεκτάριος Κορδής ο οποίος αναφέρει ότι την επόμενη Τρίτη θα γίνουν τελικά 250 προσλήψεις στα Ειδικά Σχολεία και Τμήματα Ένταξης. Οι προσλήψεις για την Παράλληλη Στήριξη που τις περίμεναν οι εκπαιδευτικοί χθες, μεταφέρονται για την άλλη Παρασκευή, «Θα ακολουθήσουν (πιθανώς την Παρασκευή) περίπου 350-370 προσλήψεις αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου στην παράλληλη στήριξη της Δευτεροβάθμιας» τονίζει ο κ. Κορδής και προσθέτει ότι παράλληλα θα διατεθούν και 1400 ώρες εβδομαδιαίως για την κάλυψη κάποιων κενών στα Μουσικά Σχολεία.

Μετά και τις τελευταίες προσλήψεις ο συνολικός αριθμός των προσλήψεων στις δομές της Δευτεροβάθμιας ανέρχεται σε 3283. Ο συνολικός αριθμός των προσλήψεων στην Εκπαίδευση είναι 12382. Οι εναπομείνασες πιστώσεις στις δομές της Δευτεροβάθμιας είναι περίπου 1500. Σημειώνουμε ότι ο συνολικός αριθμός των προσλήψεων είναι 12.400 καθώς σε αυτές πιθανόν ο κ. Κορδής να μην αθροίζει τις 14 προσλήψεις στα εκκλησιαστικά σχολεία και τις 4 προσλήψεις στη Σιβιτανίδειο.

«Μετά την επικαιροποίηση των κενών στα Μουσικά αλλά και στη Γενική Παιδεία θα πρέπει άμεσα να γίνει η επόμενη φάση προσλήψεων αναπληρωτών. Σε κάθε περίπτωση απαιτούνται επιπλέον πιστώσεις για την κάλυψη των κενών στις δομές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» υπογραμμίζει ο αιρετός.

Να προσθέσουμε ως news.gr ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει 3.301 προσλήψεις και αν σε αυτές αθροίσουμε και τις 1.500 που μπορούν να γίνουν με τα έως τώρα δεδομένα θα έχουμε ένα άθροισμα προσλήψεων 4.800 προσλήψεις περίπου όταν το προηγούμενο σχολικό έτος οι συνολικές προσλήψεις αναπληρωτών πλήρους και μειωμένου ωραρίου έφθασαν τις 5.212. Παρά το γεγονός ότι τα κενά είναι αυξημένα λόγω και των συνταξιοδοτήσεων, ο αριθμός των αναπληρωτών χωρίς νέες προσλήψεις θα διαμορφωθεί σε χαμηλότερα νούμερα αν δεν υπάρξουν και νέες πιστώσεις.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.