Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Σχεδόν 4 στους 10 Έλληνες βρίσκονται κοντά στα όρια της φτώχειας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τρίτη στην Ε.Ε.ανάμεσα στις χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά ατόμων κοντά στα όρια της φτώχειας βρίσκεται η Ελλάδα με ποσοστό 36%σύμφωνα με την έκθεση για το 2014 που δημοσιοποίησε η Eurostat με αφορμή την αυριανή παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της φτωχειας.

Την πρώτη θέση κατέχει η Ρουμανία ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Βουλγαρία.

Εurostat: Σχεδόν 4 στους 10 Έλληνες βρίσκονται κοντά στα όρια της φτώχειας

Όπως σημειώνει η Eurostat, μετά μια μικρή πτώση που καταγράφηκε το 2013, ύστερα από τρία συνεχή χρόνια ανόδου, το ποσοστό των ατόμων στα όρια της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού στην Ε.Ε. παραμένει το 2014 σχετικά σταθερό, όμως υψηλότερο έναντι του επιπέδου του 2008 (23,8%).

Από τα ευρήματα της έκθεσης :

Το ποσοστό του πληθυσμού σε κίνδυνο φτώχειας είναι υψηλότερο στις αγροτικές περιοχές (20,3% του πληθυσμού), σε σύγκριση με το 16,4% του πληθυσμού σε πόλεις και 15,8% στις πόλεις και τα προάστια

Μόνο το 10,2% της ΕΕ ήταν σε θέση να κρατήσει το σπίτι του επαρκώς ζεστό.

Το 36,5% του πληθυσμού της ΕΕ δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να πληρώσουν για μια εβδομάδα διακοπών ετησίως μακριά από το σπίτι, με το υψηλότερο ποσοστό που βρέθηκαν σε Ρουμανία (69,2% του συνολικού πληθυσμού) και τα χαμηλότερα στην Σουηδία (7,6 %).

Η μείωση του αριθμού των ατόμων σε αυτή την κατάσταση στην Ε.Ε. είναι ένας από τους στόχους – κλειδιά της στρατηγικής της Ευρώπης 2020.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.