Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Αφημένη στην τύχη της η υπέροχη έπαυλη διάσημου λογοτέχνη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εικόνες που στοιχειώνουν από μια εποχή που χάθηκε ανεπιστρεπτί - Δείτε φωτογραφίες.

Ήταν κάποτε μια κομψή έπαυλη στην οποία έζησε ένας αναγνωρισμένος λογοτέχνης. Σήμερα η βίλα στο Berkyn Manor είναι εγκαταλελειμμένη και βρώμικη, 28 χρόνια μετά την τελική εγκατάλειψή της από τους τελευταίους ιδιοκτήτες της.

Το κτήμα θυμίζει το πιο γνωστό έργο του Άγγλου λογοτέχνη Τζον Μίλτον που έζησε εκεί, το Paradise Lost.

Στις εποχές της δόξας της και σε διάρκεια 450 χρόνων, η έπαυλη είχε στεγάσει ορισμένες από τις πιο εύπορες οικογένειες της Βρετανίας. Ο πιο διάσημος ένοικός της ήταν ωστόσο ο γεννημένος στο Λονδίνο Τζον Μίλτον.

Έζησε στο οίκημα αυτό με την οικογένειά του το διάστημα 1632-1638, όταν ήταν περίπου 20 χρονών.

Τους δύο αιώνες που ακολούθησαν η βίλα στο Slough άλλαξε χέρια ξανά και ξανά πριν αγοραστεί το 1848 από τον Edward Tyrell που το έφτιαξε στη μορφή που διατηρεί έως σήμερα.

Τελευταίοι ιδιοκτήτες της ήταν η οικογένεια Raynor που την αγόρασε τον Απρίλιο του 1945. Από το θάνατο του Ernest Raynor, ωστόσο, το 1987, το σπίτι έμεινε κενό.

Χωρίς φροντίδα έχει πλέον υποστεί πολύ μεγάλες ζημιές και ο χρόνος έχει αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι του.

Παρά τις φθορές υπάρχουν σημεία της έπαυλης που φανερώνουν έως και σήμερα πώς ζούσαν εκεί οι ένοικοί της και τμήματά της που είναι σαν να έχουν παγώσει στο χρόνο: παλιά έπιπλα, ράφια γεμάτα βιβλία που σαπίζουν, μια παλιά τηλεόραση, εφημερίδες, οικογενειακές φωτογραφίες, ένα ξεχαρβαλωμένο πιάνο και το εντελώς ανατριχιαστικό κεφάλι ενός ελαφιού που κάποτε «στόλιζε» έναν τοίχο.


























Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.