Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

«Χάλκινη» η Τζέλλου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Άρωμα γυναίκας» είχε το δεύτερο μετάλλιο για το ελληνικό ταεκβοντό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εφήβων.

Η Κατερίνα Τζέλλου, η οποία τις τελευταίες ημέρες αντικατέστησε την τραυματία Μαρία Μωϋσίδου στην ελληνική αποστολή, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των -68 κιλών, ακολουθώντας το δρόμο που χάραξε την Πέμπτη ο Ιωάννης Παυλίτσας.

tzelou

Ακόμη, από ελληνικής πλευράς, η Εμμανουέλλα Ξενάκη του ΑΣ Περιστερίου, κατετάγη πέμπτη στην κατηγορία των -44 κιλών με απολογισμό μία νίκη σε δύο αγώνες.

Η Τζέλλου, η οποία ανήκει στον ΑΓΣ Κοζάνης Μακεδονική Δύναμη, ξεκίνησε με δύο νίκες στα προκριματικά. Συγκεκριμένα, επικράτησε 2-1 της Ισπανίδας Αϊνόα Ράμος- Μαντέιγκα και 9-1 της Ρουμάνας Μπιάνκα- Αλεξάντρα Ζαμφίρ.

Στα προημιτελικά, νίκησε 2-1 την Ολλανδέζα Ίλσε Μποκ για να έρθει η ήττα με 5-2 στον ημιτελικό από τη Γαλλίδα Μαρί Πολ Μπλι, που ναι μεν της χάρισε το χάλκινο μετάλλιο, αλλά παράλληλα της στέρησε τη δυνατότητα να βρεθεί στον τελικό της κατηγορίας των -68 κιλών.

«Νιώθω πολύ χαρούμενη με την κατάκτηση του μεταλλίου. Νιώθω ότι οι κόποι μου ανταμείφθηκαν. Ασχολούμαι με το ταεκβοντό σχεδόν έντεκα χρόνια και το επέλεξα επηρεασμένη από τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια μου. Δεν περίμενα να έχω αυτή την εξέλιξη. Το γεγονός ότι πήρα τη θέση στην Εθνική ομάδα μιας συναθλήτριάς μου που τραυματίστηκε, μου δημιούργησε έναν επιπρόσθετο στόχο, τον οποίο θεωρώ ότι εκπλήρωσα με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου.

Επόμενος στόχος είναι να κατακτήσω την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων του 2016. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, το δάσκαλό μου, Χρήστο Αλμασίδη, τους προπονητές της Εθνικής και την ΕΛΟΤ για τη στήριξή τους», τόνισε η Τζέλλου αμέσως μετά την απονομή του μεταλλίου.

Από την πλευρά του, ο ομοσπονδιακός προπονητής, Παντελής Εφραιμίδης, τόνισε πως: «Παίξαμε σε μια δυνατή κατηγορία με τρεις δύσκολους αγώνες, στους οποίους η Κατερίνα φάνηκε αντάξια των περιστάσεων και κατάφερε να φέρει το μετάλλιο, το δεύτερο για τα ελληνικά χρώματα στη Λετονία. Η συγκομιδή περιλαμβάνει ακόμη μία πέμπτη θέση με την Εμμανουέλλα Ξενάκη και πολύ καλές αγωνιστικές παρουσίες των υπόλοιπων παιδιών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των πρώτων δύο ημερών, φαίνεται να αποδίδει η προετοιμασία που πραγματοποίησε η ΕΛΟΤ. Αναμένουμε την ίδια καλή συνέχεια».

Συνοπτικά, η ελληνική παρουσία κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος:

ΑΓΟΡΙΑ
-63 κιλά
Προκριματικά: Γιώργος Ιμβριώτης-Καμίλ Αμπντουραζάκοφ 3-15
-48 κιλά
Προκριματικά: Διονύσς Ραψομανίκης-Βίτο Ντελ`αγκουίλα 12-14

ΚΟΡΙΤΣΙΑ
-55 κιλά
Προκριματικά: Αλίσα Γκόρανσον (Σουηδία)-Μαρία Αρσλάνογλου 4-4 (νικήτρια η πρώτη στον «χρυσό» πόντο)
-68 κιλά (3η θέση)
Ημιτελικά: Κατερίνα Τζέλλου-Μαρί Πολ Μπλι (Γαλλία) 2-5
Προημιτελικά: Κατερίνα Τζέλλου-Ίλσε Μποκ (Ολλανδία) 2-1
Προκριματικά: Κατερίνα Τζέλλου-Μπιάνκα Αλεξάντρα Ζαμφίρ (Ρουμανία) 9-1
Προκριματικά: Κατερίνα Τζέλλου-Αινόα Ράμος Μαντέιγκα (Ισπανία) 2-1
-44 κιλά (5η θέση)
Προημιτελικά: Μαρία Αντμάεβα (Ρωσία)-Εμμανουέλα Ξενάκη 20-8
Προκριματικά: Εμμανουέλα Ξενάκη-Βικτόρια Σομπόλεβα (Λετονία) 12-0

Πλέον, τα ελληνικά μετάλλια στην ιστορία του θεσμού έγιναν 50.


Πηγή: http://www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.