Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Σημαντικές παρεμβάσεις για το κλείσιμο των ρηγμάτων στα αναχώματα του Έβρου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Καμία πρόοδος σε επίπεδο διακρατικών συνομιλιών με Τουρκία και Βουλγαρία.

Στην ολοκλήρωση των πρώτων σημαντικών παρεμβάσεων για το κλείσιμο των ρηγμάτων στα αναχώματα του Έβρου και την έναρξη, εντός των επόμενων εβδομάδων νέων έργων της τάξης των 12 εκ. ευρώ, τα οποία εγκρίθηκαν από το υπουργείο υποδομών, αναφέρθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, στο περιθώριο της σημερινής συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π). Στόχος της συνεδρίασης η επίτευξη του καλύτερου δυνατού συντονισμού των συναρμόδιων αρχών, ενόψει της νέας χειμερινής περιόδου.

Επίσης ο κ. Πέτροβιτς σημείωσε ότι εκκρεμεί η χρηματοδότηση από το υπουργείο των έργων κατασκευής προστατευτικού αναχώματος στα Λαγυνά και ενίσχυσης του αναχώματος στη μάνδρα, τα οποία έχουν προωθηθεί για έγκριση.

Ερωτηθείς, από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, για τις ενέργειες που αφορούν στη διακρατική διαχείριση των υδάτων του Έβρου και των παραποτάμων του, ο κ. Πέτροβιτς τόνισε πως «έχουν γίνει πολύ σημαντικές παρεμβάσεις όλο το προηγούμενο διάστημα από τον περιφερειάρχη, Γιώργο Παυλίδη, στις επαφές του με τη βουλγαρική και τουρκική πλευρά. Ωστόσο το θέμα δεν αφορά μόνο την περιφέρεια, η οποία στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της πράττει τα δέοντα. Το θέμα αφορά τα συναρμόδια υπουργεία Υποδομών, Εξωτερικών, Άμυνας και Περιβάλλοντος των τριών χωρών, προκειμένου αυτά όλα που συζητούμε να γίνουν επιτέλους πράξη, μετά από πολλές δεκαετίες αδράνειας».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.