Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΣΑμεΑ: Καμπανάκι για τον ΕΟΠΥΥ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δελτίο Τύπου 04.09.2015


Αρ. Πρωτ.: 2158

Τη μεγάλη ανησυχία της για το μέλλον των υπηρεσιών υγείας εκφράζει η Ε.Σ.Α.μεΑ. και συμπαρατάσσεται με το αίτημα του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος καλεί τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών, Υγείας και Εργασίας, όπως προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για τη μεταφορά των οφειλόμενων εισφορών προκειμένου να συνεχιστεί η τακτικότητα στην αποπληρωμή των παρόχων υγείας και να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη πρόσβαση των ασφαλισμένων σε υπηρεσίες υγείας.

Ο ΕΟΠΥΥ σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι «η υστέρηση στα έσοδα του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. θα οδηγήσει τον Οργανισμό σε αδυναμία πληρωμών και θα επιφέρει σημαντικά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των παρόχων υγείας», διότι δεν του έχουν αποδοθεί εισφορές που έχουν εισπραχθεί από τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης (1,5 δισ. Ευρώ), για λογαριασμό του.

Δεν έχει αποδοθεί ούτε το ποσό που «κόπηκε» από τους συνταξιούχους (2% από την κύρια και 6% από την επικουρική) του μήνα Σεπτεμβρίου, υπέρ ΕΟΠΥΥ.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. κρούει τον κώδωνα του κινδύνου μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο: η οικονομική κρίση βαθαίνει όλο και περισσότερο, και μια «στάση πληρωμών» εκ μέρους του ΕΟΠΥΥ θα οδηγήσει σε απόγνωση χιλιάδες άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις. Για πολλούς θα είναι και ζήτημα ζωής και θανάτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.