Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΟΕ: Πολλά σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στις 11 Σεπτεμβρίου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Διδασκαλική Ομοσπονδία προς την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς. «Πολλά σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στις 11 Σεπτεμβρίου» επεσήμανε σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδία μετά τη συνάντηση με την υπηρεσιακή υπουργό Παιδείας, Φρόσω Κιάου,

Η υπηρεσιακή υπουργός είχε χτες συνάντηση και με την Ομοσπονδία των καθηγητών. «Βρισκόμαστε μία μόλις εβδομάδα πριν από την έναρξη των μαθημάτων και τα προβλήματα στην εκπαίδευση είναι εκρηκτικά και απαιτούν άμεσες λύσεις» σημειώνει η ΟΛΜΕ, επισημαίνοντας ότι οι ελλείψεις ιδιαίτερα στην ειδική εκπαίδευση είναι τραγικές.

Οι δυο ομοσπονδίες κάνουν λόγο για 21.000 κενά στα σχολεία χωρίς να υπολογίζονται εκείνα που προκύπτουν μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Σύμφωνα με την ΔΟΕ η κ. Κιάου απάντησε ότι έχουν εξασφαλιστεί συνολικά για α/βάθμια και β/βάθμια εκπαίδευση 12.000 πιστώσεις ΕΣΠΑ και 2.000 από τον κρατικό προϋπολογισμό. Έχουν ζητηθεί (αλλά δεν έχουν εξασφαλιστεί ) άλλες 6.000 πιστώσεις από το Π.Δ.Ε.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.