Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Επέκταση του ασύρματου δικτύου WIFI σε περιοχές του Ηρακλείου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Δήμος αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες.

Το ασύρματο δίκτυο WIFI επεκτείνεται ,εκτός από τις σημερινές περιοχές που καλύπτει, και σε άλλα σημεία του Ηρακλείου αφού ο δήμος της πόλης αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνίας προσφέροντας υψηλού επιπέδου, σύγχρονες και λειτουργικές υπηρεσίες στους δημότες του, τις οποίες διαρκώς επεκτείνει σε περιοχές εντός των ορίων του.

Το ασύρματο δίκτυο, αποτελούμενο από 120 κόμβους, παρέχει υπηρεσίες ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο σε χιλιάδες κατοίκους και επισκέπτες της πόλης.

«Η Δημοτική Αρχή αντιλαμβανόμενη τη χρησιμότητά του στο σύγχρονο αστικό περιβάλλον, στα πλαίσια της στρατηγικής του Δήμου Ηράκλειο, έξυπνη πόλη, τον Νοέμβριο του 2014 υλοποιεί μία σειρά από επεμβάσεις και τροποποιήσεις που έχουν βελτιώσει την ποιότητα της υπηρεσίας καθώς και την συνολική χωρητικότητα χρηστών στο δίκτυο» τονίζει ο δήμος Ηρακλείου

Παράλληλα επισημαίνει ότι η αναβάθμιση αυτή υπερδιπλασίασε την μηνιαία κίνηση δεδομένων του δικτύου από περίπου 1000 GB σε πάνω από περίπου 2000 GB.

Μάλιστα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2015 συνεχίστηκαν οι εργασίες αναβάθμισης που περιλαμβάνουν την αύξηση της ταχύτητας των παροχών Internet του ασύρματου δικτύου, αναβάθμιση του λογισμικού των ασύρματων σημείων καθώς και την αντικατάσταση 10 σημείων πρόσβασης με εξοπλισμό νέας τεχνολογίας. Οι αλλαγές αυτές είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση της ποιότητας της υπηρεσίας αυξάνοντας την κίνηση του δικτύου από περίπου 2000 GB στα περίπου 3000 GB.

Επίσης , πραγματοποιήθηκαν εργασίες επέκτασης του δικτύου που περιλαμβάνουν τις περιοχές όπως το παλιό Δημαρχείο Νέας Αλικαρνασσού, το Κέντρο Αστέγων Δήμου Ηρακλείου τον 'Αγιο Μύρωνα και την παραλία στην περιοχή το 13ου Λυκείου.

Σύμφωνα με το δήμο μέσα στις επόμενες 10 με 15 ημέρες θα καλυφθούν οι περιοχές της παραλίας -μεταξύ του Talos Plaza και την γέφυρα του Αλμυρού- η παραλία στο ρέμα Γιοφύρου καθώς και η πλατεία Δειλινών ενώ η επόμενη μεγάλη προγραμματισμένη αναβάθμιση του δικτύου αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τέλους Οκτωβρίου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.