Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Έτοιμη για τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία η Περιφέρεια Αττικής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έχει καλυφθεί το 75% των αναγκών και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες.

Τη διαβεβαίωση πως η Περιφέρεια Αττικής θα είναι έγκαιρα προετοιμασμένη για τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία, με την διοργάνωση 945 δρομολογίων για την κάλυψη των αναγκών 18.632 μαθητών στην έναρξη της σχολικής χρονιάς έδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Χρήστος Καραμάνος, κατά την ενημέρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Όπως είπε, μέχρι στιγμής, έχει καλυφθεί το 75% των αναγκών, δηλαδή έχουν οργανωθεί 620 δρομολόγια για την μεταφορά 13.893 παιδιών και τις προσεχείς ημέρες θα ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για την επιτυχή έκβαση της διαδικασίας του σχεδιασμού «με τις πρόνοιες που περιελάμβανε η σχετική ΚΥΑ και τις βελτιώσεις από την εμπειρία της περσινής χρονιάς» όπως είπε.

Ο κ. Καραμάνος μίλησε για τη νέα διάσταση που προσέδωσε στο όλο εγχείρημα ο διεθνής ηλεκτρονικός διαγωνισμός, τον οποίο διενήργησε για πρώτη φορά η Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο της υλοποίησης προγραμματικών εξαγγελιών για την διασφάλιση της διαφάνειας, της εγγύτητας και τις αξιοπιστίας των διαδικασιών. «Η όλη διαδικασία μας προάγει ως κοινωνία και αποτελεί σημαντική επιτυχία για την Περιφέρεια, ενώ σύντομα θα διενεργηθούν παρόμοιοι διαγωνισμοί» σημείωσε ο κ Καραμάνος.

Αναφερόμενος στην οικονομική διάσταση του έργου, χαρακτήρισε σημαντικό επίτευγμα τον υπολογισμό εντός των προβλεπόμενων ορίων «παρά τον προσαυξημένο ΦΠΑ από 13 % στο 23%. Λόγω των σημαντικών εκπτώσεων που πετύχαμε δεν θα υπερβούμε τον αρχικό υπολογισμό των 17-17,5 εκ. ευρώ».

Ο κ. Καραμάνος αναφέρθηκε στην εδραίωση της αξιοπιστίας μεταξύ της Περιφέρειας και των μεταφορέων, οι οποίοι «στην πλειοψηφίας τους έχουν εξοφληθεί για τη χρόνια 2014-15 γεγονός που βοήθησε να συμμετάσχουν στο διεθνή διαγωνισμό».

Αυτή την στιγμή, σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις πρόσθεσε, υπάρχουν αιτήματα για 80 νέα δρομολόγια και κάποιες τροποποιήσεις που εξετάζονται και θα καλυφθούν από τους προσωρινούς μειοδοτικούς διαγωνισμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη

Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε, ο Πάρις Ευαγγελίου από την παράταξη του Γ. Κουμουτσάκου εξέφρασε ορισμένους προβληματισμούς αναφορικά με το μικρό ποσοστό κάλυψης των δρομολογίων από τον διεθνή διαγωνισμό. Όπως είπε «δεν συμμετείχαν πολλοί υποψήφιοι, διότι δεν διέθεταν ηλεκτρονική υπογραφή». Επίσης, αναφέρθηκε σε έκτακτα δρομολόγια «τα οποία προκύπτουν εξαιτίας της ολιγωρίας των διευθύνσεων του υπ Παιδείας» και πρότεινε στην Περιφέρεια: «Μήπως θα έπρεπε να ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση από την πλευρά της Περιφέρειας για τη έγκαιρη ενημέρωση, δεδομένου ότι οι αρμόδιες διευθύνσεις του υπουργείου Παιδείας κλείνουν από 10 Ιουνίου έως 20 Αυγούστου;»

Ο κ. Καραμάνος, από την πλευρά του, σημείωσε ότι ασκήθηκαν εγκαίρως οι απαιτούμενες πιέσεις και υποστήριξε ότι οι όποιες καθυστερήσεις και τροποποιήσεις αφήνουν ακάλυπτο μικρό μέρος των μαθητών. Αυτό, είπε, «οφείλεται στα ίδια τα σχολεία αλλά και την κατάσταση που δημιουργείται λόγων των αλλαγών στην οικογενειακή καταστάση των μαθητών (μετακινήσεις, μετακομίσεις κλπ.)»

Σε ερώτηση της Χριστίνας Αγγελονίδου από την Λαϊκή Συσπείρωση για μέριμνα οικονομικής ενίσχυσης των μαθητών «λόγω της αύξησης των εισιτήριων που επέβαλε το μνημόνιο», υπήρξε από την πλευρά της Περιφερειακής Αρχής διαβεβαίωση ότι «προχωρά κανονικά η έκδοση των ειδικών μαθητικών δελτίων για 3.154 δικαιούχους μαθητές συμπεριλαμβανομένων και αυτών των ΕΠΑΛ».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.