Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Δεκαέξι άνθρωποι ξεψύχησαν στην άσφαλτο τον Αύγουστο στην Αττική

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνολικά έγιναν 378 τροχαία.

Τριακόσια εβδομήντα οκτώ τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα έγιναν τον Αύγουστο, σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, από τα οποία υπήρξαν δεκάδες νεκροί και τραυματίες.

Όπως αναφέρει η Τροχαία σε ανακοίνωσή της, δεκαέξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δεκαέξι θανατηφόρα δυστυχήματα ενώ ακόμα 19 άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά σε 18 τροχαία. Οι ελαφρά τραυματίες από 344 ατυχήματα φτάνουν τους 463.

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η υπερβολική ταχύτητα, η παραβίαση προτεραιότητας, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Το ίδιο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν 21.207 παραβάσεις από τις οποίες 559 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος.

Ειδικότερα βεβαιώθηκαν:

· 851 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 62 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος,

· 1.945 παραβάσεις ορίου ταχύτητας,

· 373 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,

· 624 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου,

· 498 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και,

· 1.930 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους.

Η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων, επισημαίνει η Τροχαία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.