Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Υπόσχονταν μεγαλύτερες αναπηρικές συντάξεις και άδειαζαν τραπεζικούς λογαριασμούς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οικογενειακή απάτη έστησαν στη Θεσσαλονίκη ένας 37χρονος μαζί με τη σύζυγο και τη μητέρα του.

Δύο αδελφές, που αντιμετωπίζουν μορφές αναπηρίας, εξαπατήθηκαν από επιτήδειους στην Τούμπα Θεσσαλονίκης. Ως δράστες φέρονται ένας 37χρονος, η 40χρονη σύζυγός του και η 73χρονη μητέρα του, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία από το τμήμα προστασίας περιουσιακών δικαιωμάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, υπηρεσία που εξιχνίασε την υπόθεση. Όπως έγινε γνωστό, το χρηματικό ποσό που κατηγορούνται ότι απέσπασαν από τα θύματά τους μέσα σε διάστημα 4 ετών (20110-2014) ανέρχεται σε περίπου 48.000 ευρώ.

Οι κατηγορούμενοι φαίνεται ότι γνώριζαν τις δύο παθούσες, 72 και 59 ετών αντίστοιχα, καθότι τα σπίτια τους βρίσκονταν στην ίδια γειτονιά. Χρησιμοποιώντας διάφορα προσχήματα έλαβαν τμηματικά ως δανεικά διάφορα χρηματικά ποσά που -κατά τους ισχυρισμούς τους- υποτίθεται ότι προορίζονταν για αποδοχή κληρονομιάς, συμβολαιογραφικά έξοδα, αγορά διαμερίσματος κ.ά., χωρίς όμως να τα επιστρέψουν, όπως υπόσχονταν.

Ακόμη, ο 37χρονος κατηγορείται ότι έπεισε τις παθούσες πως είναι σε θέση να εξασφαλίσει για λογαριασμό τους μεγαλύτερες αναπηρικές συντάξεις, αυξάνοντας, με την δήθεν προσκόμιση των απαιτούμενων πιστοποιητικών, τα ποσοστά αναπηρίας τους. Μάλιστα, για να γίνει πιο πειστικός φέρεται ότι εμφάνιζε αμφιβόλου γνησιότητας έγγραφα από διάφορες υπηρεσίες ή τραπεζικά ιδρύματα, ενώ, την ίδια ώρα, οι συγκατηγορούμενές του, επικοινωνούσαν με τις παθούσες, και παριστάνοντας τις υπαλλήλους του ΙΚΑ ενημέρωναν ψευδώς για την πρόοδο της υπόθεσής τους ή για τυχόν αναδρομικά που υποτίθεται δικαιούνταν.

Η σχετική δικογραφία απεστάλη στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.