Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας αναπληρωτών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι ορίζει απόφαση του πρώην υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου.

«Στο τέλος της παρ. 1 του άρθρου 11 της υπ’ αριθ. 35557/ Δ2/9.4.2003 (ΦΕΚ 465 Β) υπουργική απόφαση, όπως ισχύει, προστίθεται το εξής εδάφιο: «Από το διδακτικό έτος 2014−15 και εφεξής, και αποκλειστικά για θέματα προσμέτρησης προϋπηρεσίας σε πίνακες κατάταξης, ως ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας των αναπληρωτών εκπ/κών λογίζεται η εναρκτήρια ημερομηνία της οριζόμενης, στη σχετική υπουργική απόφαση πρόσληψης, προθεσμίας, υπό την προϋπόθεση ότι η ανάληψη υπηρεσίας γίνεται εντός της προθεσμίας αυτής.»

Η παραπάνω ρύθμιση του πρώην υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου αντιμετώπισε ένα σοβαρό θέμα που είχαν εκπαιδευτικοί που προσλαμβάνονταν ως αναπληρωτές σε απομακρυσμένες περιοχές. Προκειμένου να μη χάσουν ούτε μια μέρα προϋπηρεσίας επιδίδονταν σε έναν «αγώνα δρόμου» για να καταφέρουν να είναι παρόντες από την πρώτη μέρα, που όριζε η απόφαση πρόσληψης, καθώς η προϋπηρεσία μετρούσε από την ημέρα ανάληψης της υπηρεσίας.

Για παράδειγμα αν κάποιος αναπληρωτής παρουσιαζόταν τη Δευτέρα και άλλος αναπληρωτής την Τρίτη, η μια μέρα διαφορά ισοδυναμούσε με 0,033 μόρια, που στους πίνακες αναπληρωτών μπορεί να ανέβαζαν μερικές θέσεις πιο ψηλά τον υποψήφιο αναπληρωτή. Με τη ρύθμιση του πρώην Υπουργού Παιδείας όσοι παρουσιαστούν το διάστημα που ανακοινώνεται έχουν τα ίδια μόρια και την ίδια μέρα ανάληψης υπηρεσίας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.