Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Ήταν ο Χίτλερ εθισμένος στα ναρκωτικά;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα αρχεία του προσωπικού γιατρού του Φύρερ και το κοκτέιλ ουσιών.

Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι Γερμανοί έβλεπαν τον Αδόλφο Χίτλερ ως ηγέτη με υπερφυσικές δυνάμεις και σθένος. Εντούτοις, ο άνθρωπος που αιματοκύλησε τον κόσμο, ήταν ένας υποχόνδριος, που συχνά κατανάλωνε ένα κοκτέιλ από διάφορες ναρκωτικές ουσίες συμπεριλαμβανομένων ηρεμιστικών, μορφίνης και κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης.

Όλα τα παραπάνω, συμπεραίνονται από τα ιατρικά αρχεία και τις επιστολές που κρατούσε ο προσωπικός γιατρός του Χίτλερ, ο Theodore Morell και που σύμφωνα με βιβλία και ντοκιμαντέρ (όπως το «Hitler the Junkie»), εξετάζεται αν τα ναρκωτικά έπαιξαν ρόλο στην συμπεριφορά και τις πράξεις του δικτάτορα. Μάλιστα, για να διατηρήσει το νεανικό του «νταηλίκι», ο Χίτλερ είχε ισχυριστεί ότι μόνο μια φορά είχε καταρρεύσει, όταν τραυματίστηκε από σφαίρα κατά τον πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αλλά πίσω από τις κλειστές πόρτες, ο Φύρερ ήταν ένα ψυχολογικό ράκος: εξ ου και βρέθηκε ως ασθενής του Δρ. Morell το 1936.



«Ο Morell δεν έδειχνε γνήσιο ενδιαφέρον για την πολιτική και δεν ήταν το κατάλληλο πρόσωπο για να είναι στο περιβάλλον του Χίτλερ», λέει ο καθηγητής του Cambridge , Sir Richard Evans. Πολλοί μάλιστα πιστεύουν ότι ο παραπάνω γιατρός, εκμεταλλευόταν οικονομικά τον Χίτλερ.

Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ο γιατρός προμήθευε τον Φύρερ με πάνω από 70 ναρκωτικά, με περίεργες «σπιτικές» ουσίες και εναλλακτικά φάρμακα.



Όταν άρχισε να κουράρει τον Χίτλερ για την καταπολέμηση του άγχους, ο Morell χρησιμοποιούσε μια μέθοδο που προερχόταν από το παρελθόν: εφάρμοζε βδέλλες στον κρόταφό του ενώ του χορηγούσε φάρμακα που χρησιμοποιούσαν οι κτηνίατροι για να κοιμίσουν τα ζώα.

«20 Αυγούστου του 1941: Ο Χίτλερ ήταν νευρικός, τα χέρια του έτρεμαν και ζαλιζόταν», έγραψε σχετικά σε κάποιο από τα ημερολόγιά του ο γιατρός.

Στα 1943, η υγεία του Χίτλερ εκτροχιάστηκε εξαιτίας της μεγάλης πίεσης από τον πόλεμο οπότε ο Morell του συνταγογραφούσε όλο και περισσότερα και ισχυρότερα φάρμακα και ναρκωτικά. «Ξεκίνησε με ένα δυνατό παυσίπονο για τις στομαχικές κράμπες το Eukodal, το οποίο είναι παράγωγο της μορφίνης και απαλύνει τον πόνο, το Eupaverin, που είναι σπασμολυτικό, και μικρή ποσότητα κοκαΐνης», αναφέρεται στο παραπάνω ντοκιμαντέρ. Μάλιστα, μια από τις πιο δυνατές ουσίες που χορηγούσε ο γιατρός στον Χίτλερ, ήταν ένεση με σπέρμα του ταύρου για τη σεξουαλική διέγερσή του, όταν ήταν μαζί του η Εύα Μπράουν.

Πάντως, δεν ήταν μόνο ο Χίτλερ εθισμένος στις ουσίες. Σύμφωνα με αναφορές, γινόταν χρήση ουσιών και από τους στρατιώτες του Τρίτου Ράιχ. Το ναρκωτικό που ήταν ευρέως διαδεδομένο ήταν το Pervitin, το οποίο έγινε διάσημο και μέσα από τις επιστολές που έστελνε ο νεαρός τότε στρατιώτης Χάινριχ Μπελ στους γονείς του, ζητώντας τους να του εξασφαλίσουν κάποια δόση από το θαυματουργό αυτό φάρμακο.


Ο Δρ. Theodore Morell






Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.