Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Πετάτε το μπαγιάτικο ψωμί; 7 λόγοι για να μην το ξανακάνατε

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται μπορείτε να κάνετε πολλά με το μπαγιάτικο ψωμί σας. Πάρτε μια γεύση από τις απλές χρήσεις που σας προτείνουμε και δεν θα πετάξετε ποτέ ξανά ψωμί.

Βάλτε το στην κατάψυξη
Καταρχάς, ένας εύκολος τρόπος για να διατηρήσετε φρέσκο το ψωμί σας είναι να βάλετε στην κατάψυξη αυτό που σας περίσσεψε. Έτσι, όποτε θέλετε να φάτε ψωμί, θα το βγάζετε και θα το ζεσταίνετε για 10 λεπτά σε μέτριο φούρνο. Με αυτό τον τρόπο θα το απολαμβάνετε και πάλι λες και μόλις το φέρατε από τον φούρνο.

Φτιάξτε παξιμάδια
Κόψτε το ψωμί σας σε μέτριες φέτες και ψήστε τις για 40 λεπτά στους 160 βαθμούς Κελσίου. Αν θέλετε μπορείτε να αρωματίσετε προηγουμένως τα παξιμάδια σας πασπαλίζοντάς τα με μυρωδικά της επιλογής σας (κανέλα, θυμάρι, βασιλικό).

Κριτσίνια
Ένας υπέροχος τρόπος για να φτιάξετε κριτσίνια είναι να πάρετε το ψωμί σας όπως είναι και να το κόψετε σε λεπτά κάθετα στικς. Ψήστε τα στο φούρνο για μερικά λεπτά σε δυνατή φωτιά και μόλις ξεροψηθούν σερβίρετέ τα με διάφορα ντιπ σαν σνακ ή σαν συνοδευτικό για μπύρα.

Τριμμένη φρυγανιά
Κόψτε σε μικρές φέτες το ψωμί σας και βάλτε τις στο φούρνο για 30 λεπτά στους 100 βαθμούς Κελσίου. Έπειτα βάλτε τις φέτες στο multi μέχρι να τριφτούν εντελώς. Βάλτε και πάλι τα τρίμματα στο φούρνο για 20 λεπτά στους 120 βαθμούς Κελσίου. Βάλτε τα πάλι στο μούλτι και χτυπήστε τα ξανά. Η σούπερ υγιεινή φρυγανιά σας είναι έτοιμη.

Κεφτέδες και μπιφτέκια
Ένας τρόπος για να χρησιμοποιήσετε την ψίχα του μπαγιάτικου ψωμιού είναι να την πάρετε και να την βάλετε στην κατάψυξη. Όταν έρθει η ώρα να φτιάξετε κεφτέδες ή μπιφτέκια μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε εκεί.

Πιτσάκια
Κόβοντας το ψωμί σε φέτες μπορείτε να του βάλετε λίγη κέτσαπ, τυρί, πιπεριές και ζαμπόν και να φτιάξετε τα πιο γρήγορα και εύκολα πιτσάκια. Ψήστε τα και είναι έτοιμα.

Νόστιμο γλυκό
Με το μπαγιάτικο ψωμί σας μπορείτε να φτιάξετε και ένα πολύ εύκολο και γρήγορο γλυκό. Κόψτε το σε φέτες και ψήστε το στην τοστιέρα μέχρι να ξεροψηθεί. Περιχύστε με λίγο μέλι και πασπαλίστε με κανέλα. Τα παιδιά σας θα ξετρελαθούν.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.