Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Να πώς είναι να σε καταβροχθίζουν όρνεα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αποκαλυπτικό βίντεο από το πάρκο Σερενγκέτι.

Να καταγράψει την επιδρομή των όρνεων αλλά από πολύ κοντά ήθελε το National Geographic και το πέτυχε τοποθετώντας μια κάμερα μέσα στο κουφάρι ενός άγριου ζώου.

Μέσα σε λίγη ώρα η Φύση ανέλαβε το ρόλο της και τα όρνεα έκαναν την εμφάνισή τους για να γευματίσουν.

Το βίντεο κατέγραψε ο φωτογράφος Charlie Hamilton James που βρισκόταν για αποστολή στο πάρκο Serengeti. Για το σκοπό του τοποθέτησε μια κάμερα GoPro μέσα στο νεκρό άγριο ζώο που θα προσέλκυε νομοτελειακά τα όρνεα.

Το βίντεο μπορεί να προκαλεί σε κάποιους αποστροφή, ταυτόχρονα ωστόσο επιχειρεί να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν τα πτηνά αυτά. Σε κάποια μέρη του κόσμου οι πληθυσμοί των όρνεων μειώθηκαν ακόμα και κατά 95%, κυρίως λόγω της συρρίκνωσης του φυσικού τους περιβάλλοντος, της δηλητηρίασής τους από ανθρώπους αλλά και της… ζήτησης που έχουν στη μαγεία.

Εκπρόσωπος της οργάνωσης Africa Programs for the Peregrine Fund που ασχολείται με τη διάσωση των πουλιών- θηρευτών, εκτιμά πως τα όρνεα- που κάνουν φυσική ανακύκλωση, αναπαράγονται αργά και χρειάζονται χρόνια για να ωριμάσουν- μπορεί να εξαφανιστούν στην Αφρική σε 50 με 100 χρόνια.

«Οι επιπτώσεις της μείωσης του πληθυσμού τους είναι τεράστιες», τονίζει, «παρέχουν πολύ σημαντικές υπηρεσίες».












Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.