Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Η τούρτα των… 67 εκατομμυρίων ευρώ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έχει μήκος σχεδόν δύο μέτρα και τη στολίζουν δεκάδες διαμάντια - Δείτε τις φωτογραφίες.

Σε κάθε πάρτι η στιγμή της τούρτας είναι αυτή που όλοι περιμένουν κα τα τελευταία χρόνια υπάρχει η τάση οι τούρτες να είναι πρωτότυπες και εντυπωσιακές.

Μια οικογένεια Αράβων πλήρωσε το εξωφρενικό ποσό των 67 εκατομμυρίων ευρώ (!) για να γευτεί την πιο ακριβή τούρτα στον κόσμο, η οποία είναι διακοσμημένη και με αληθινά διαμάντια.

Δημιουργός της είναι η 33χρονη Debbie Wingham που στράφηκε στη ζαχαροπλαστική αφότου έφτιαξε το ακριβότερο φόρεμα στον κόσμο αξίας 16 εκατομμυρίων ευρώ, φτιαγμένο από μαύρα και κόκκινα διαμάντια.

Η 33χρονη δέχθηκε παραγγελία από έναν από τους πελάτες της στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και έτσι φτιάχτηκε η τούρτα της φωτογραφίας για τα γενέθλια και τον αρραβώνα της κόρης του.

Η δημιουργία της έχει μήκος 1,8 μέτρα και μοιάζει με πασαρέλα. Τα ζαχαρένια «μοντέλα» φορούν ρούχα που η Wingham είχε ράψει στο παρελθόν για την κοπέλα.

Όλη η τούρτα και κάθε λεπτομέρειά της είναι χειροποίητη και η Wingham χρειάστηκε 1.100 ώρες για να την ολοκληρώσει. Περιέχει περισσότερα από 120 κιλά ζαχαρόπαστας και εξήντα κιλά σοκολάτας. Ζυγίζει συνολικά 450 κιλά και στο γλάσο της περιλαμβάνει ένα ροζ διαμάντι 5,2 καρατίων, ένα κίτρινο διαμάντι 6,4 καρατίων και ακόμα 15 λευκά διαμάντια 5 καρατίων το καθένα.

Μόνο τα διαμάντια αυτά κοστίζουν σχεδόν 42 εκατομμύρια ευρώ ενώ την τούρτα κοσμούν ακόμα 4000 πολύτιμοι λίθοι.

«Είμαι ενθουσιασμένη που η τούρτα είχε τόση επιτυχία. Η ζαχαροπλαστική είναι για μένα χαλαρωτική και θεραπευτική και ανυπομονώ για το επόμενο βήμα μου», λέει η 33χρονη δημιουργός.
















Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.