Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Περισσότεροι από 37.000 ογκολογικοί ασθενείς στο Εθνικό Αρχείο Νεοπλασιών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μεταξύ των οποίων και 173 παιδιά.

Περισσότεροι από 37.000 ογκολογικοί ασθενείς έχουν καταχωριστεί στο πληροφοριακό σύστημα του Εθνικού Αρχείου Νεοπλασιών (ΕΑΝ), έως τις 31 Αυγούστου, μεταξύ των οποίων και 173 παιδιά, έφηβοι και νεαροί ενήλικες, ενώ 47 νοσοκομεία (δημόσια, στρατιωτικά και ιδιωτικά), συμμετέχουν στην ηλεκτρονική καταγραφή.

Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της συγχρηματοδοτούμενης πράξης για την ανάπτυξη του Εθνικού Αρχείου Νεοπλασιών από το ΕΣΠΑ, διοργανώνεται στις 29 Σεπτεμβρίου, απολογιστική ημερίδα, όπου θα παρουσιαστούν αναλυτικά όλα τα δεδομένα και θα αναδειχθεί ο ρόλος και η σημασία του ΕΑΝ στην καταγραφή των στοιχείων για τον καρκίνο. Έμφαση θα δοθεί στη διαδικασία συναίνεσης ,που στοχεύει στην αναβάθμιση και ευρύτερη αποδοχή της συλλογής στοιχείων για τις νεοπλασίες και, κατ' επέκταση, στην ανάδειξη της σημασίας μιας εθνικής πολιτικής για τον καρκίνο. Για το σκοπό αυτό, το ΕΑΝ ανοίγει τον διάλογο και καλεί σε διαβούλευση τους σημαντικότερους εμπλεκόμενους φορείς της χώρας: ιατρικές και επιστημονικές εταιρείες, πανεπιστημιακά ιδρύματα αλλά και ενώσεις ασθενών που ασχολούνται με τις νεοπλασίες.

Αποστολή του Eθνικού Αρχείου Νεοπλασιών (ΕΑΝ) είναι η ανάπτυξη, λειτουργία και συνεχής βελτίωση του μηχανισμού για τη συστηματική καταγραφή των νέων περιπτώσεων νεοπλασιών πανελλαδικά, καθώς και η επεξεργασία και διάθεση των συλλεγέντων δεδομένων και των αντίστοιχων αποτελεσμάτων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.