Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Υπόσχονται να κορνιζάρουν το τατουάζ του πεθαμένου συγγενή σας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μια νέα, πρωτότυπη και... μακάβρια υπηρεσία.

Μία νέα, μακάβρια υπηρεσία λάνσαρε ένας καλλιτέχνης τατουάζ ο οποίος υπόσχεται να προσφέρει ένα πραγματικά πρωτότυπο αναμνηστικό σε ανθρώπους που έχουν χάσει αγαπημένα τους πρόσωπα.

Η νέα υπηρεσία, που φέρει τον τίτλο «Save my Ink» και εγκανιάστηκε επισήμως την προηγούμενη βδομάδα στην Αμερική, κάνει ακριβώς αυτό που υπόσχεται το όνομά της: διασώζει τα αγαπημένα τατουάζ ανθρώπων μετά τον θάνατό τους, δίνοντάς τους την ευκαιρία να τα κληροδοτήσουν σε αυτούς που αφήνουν πίσω τους «όπως γίνεται με ένα σπίτι, μία βέρα ή κάποιο άλλο αγαπημένο αντικείμενο».

Το δέρμα όπου βρίσκεται το τατουάζ αφαιρείται από τον αποθανόντα και στη συνέχεια υποβάλλεται σε ειδική επεξεργασία ώστε να διακοπεί η διαδικασία της αποσύνθεσης.

Μέσα σε μία μόλις εβδομάδα από το λανσάρισμά της, η πρωτότυπη αυτή υπηρεσία έχει ήδη «διασώσει» 21 τατουάζ με ακρίβεια 100%. Ο 60χρονος Charles Hamm, ιδρυτής του Save my Ink, ευελπιστεί πως το φιλόδοξο πλην μακάβριο εγχείρημά του θα προσελκύσει το ενδιαφέρον του παγκόσμιου κοινού.



Όπως ανέφερε στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail, η ιδέα για τη νέα αυτή υπηρεσία προέκυψε όταν ο ίδιος άρχισε να σκέφτεται πόσα χρήματα και χρόνο έχει επενδύσει στα τατουάζ που κοσμούν το σώμα του. « Εγώ έχω καλύψει σχεδόν ολόκληρο το επάνω μέρος του σώματός μου με τατουάζ, διαδικασία που διήρκεσε πάνω από 150 ώρες και κόστισε πάνω από 10.000 δολάρια. Θα έκαιγες ποτέ έναν πίνακα του Πικάσο που έχεις αγοράσει και αγαπάς με πάθος. Τα τατουάζ σου είναι ένα είδος τέχνης απλά σε διαφορετικό καμβά», εξηγεί ο καλλιτέχνης.

Η ιδέα πήρε σχήμα, όπως εξηγεί, όταν διάβασε μια συνέντευξη του γνωστού σταρ του Χόλιγουντ, Τζόνι Ντέπ , στην οποία ανέφερε πως θα ήθελε με κάποιο τρόπο να διατηρηθούν τα τατουάζ του.

Όπως εξηγεί άρχισα να πειραματίζεται με την ιδέα πάνω σε δικό του κομμάτι δέρματος που είχε αφαιρεθεί κατά την διάρκεια πλαστικής επέμβασης όταν είχε χάσει βάρος.



«Ζήτησα από τον πλαστικό χειρουργό να μου δείξει εκ των προτέρων τα σημεία που θα αφαιρούσε, η οποία ήταν καλυμμένη με τατουάζ. Πολλά από τα τατουάζ μου έχουν νόημα για μένα. Άλλα έγιναν εις μνήμη αγαπημένων προσώπων που έχω χάσει ακόμα και ο εγγονός μου έχει σχεδιάσει ένα τατουάζ μου.

Ήδη είναι πολλοί εκείνοι όπως εξηγεί ο ευφάνταστος ιδιοκτήτης που έχουν γραφτεί για μελλοντική αφαίρεση των τατοο τους. «Αφαίρεσε το τατουάζ, η διαδικασία για αυτά τα κομμάτια εργαστεί, και ήμασταν έτοιμοι να προχωρήσουμε.

«Τώρα, έχουμε μια αυξανόμενη γκαλερί με τατουάζ από πέρασαν μακριά μελών.»

Η ιδιόμορφη διαδικασία διατίθεται αποκλειστικά σε μέλη τα οποία πρέπει να καταβάλουν συνδρομή 115 δολαρίων κι μια ετήσια καταβολή 60 ευρώ για να συντηρήσουν μελλοντικά το τατουάζ τους. Μετά το θάνατό τους, οι συγγενείς πρέπει μέσα σε 18 ώρες να ενημερώσουν το Save my Ink. Αφού συνεννοηθεί με το γραφείο κηδειών το τατουάζ αφαιρείται μέσα σε 60 μέρες και σε διάστημα τριών έως έξι μηνών οι συγγενείς λαμβάνουν το πορτραίτο του.

Η εταιρεία μπορεί να αφαιρέσει τατουάζ από κάθε σημείο του σώματος, εκτός όπως διευκρινίζει από τα γεννητικά όργανα και το πρόσωπο του τεθνεώτος.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.