Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Σπαρακτική μητέρα γορίλας δεν αποχωρίζεται το νεκρό παιδί της

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το κρατά αγκαλιά και προπαθεί να το ξυπνήσει - Δείτε συγκινητικές φωτογραφίες.

Ο σύνδεσμος που δένει μια μητέρα με το παιδί της είναι άρρηκτος. Ακόμα κι αν το παιδί δεν ζει πια. Κι αυτό ισχύει για τα περισσότερα είδη που ζουν στον πλανήτη.

Αυτό αποδεικνύουν και οι συγκινητικές φωτογραφίες από τον ζωολογικό κήπο της Φρανκφούρτης στη Γερμανία, όπου ο θηλυκός γορίλας Shira περιφέρεται απελπισμένα μέσα στο κελί της και προσπαθεί να ξυπνήσει το νεκρό μωρό της. Χωρίς να το αφήνει λεπτό από πάνω της, το αγκαλιάζει και ενίοτε το ταρακουνά προσπαθώντας να το επαναφέρει στη ζωή.

Το μικρό πέθανε μία εβδομάδα μετά τη γέννησή του και η μητέρα δεν μπορεί να αντιληφθεί το γιατί. Τα βράδια κοιμάται με το μικρό στην κοιλιά της και το πρωί ξυπνά με το ίδιο ύφος απορίας, γιατί το μικρό δεν κινείται.

«Το μικρό φαινόταν καλά, πέθανε ξαφνικά χωρίς να έχουμε την παραμικρή ιδέα γιατί συνέβη αυτό», εξηγεί ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου.

Οι υπεύθυνοι του κήπου σκοπεύουν να πάρουν το νεκρό μικρό για να κάνουν νεκροψία όταν η μητέρα του το πάρει απόφαση και το αφήσει.

«Αυτό συμβαίνει συχνά με τους γορίλες. Ο δεσμός μαμάς- παιδιού είναι πολύ στενός. Η Shira χρειάζεται χρόνο και χώρο για να συμφιλιωθεί με την απώλεια αυτή. Το μωρό της είναι το δεύτερο, και δυστυχώς και τα δύο έχουν πεθάνει», προσθέτει ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου.

Τον περασμένο Μάιο πέθανε σε ηλικία έξι μηνών ο γιος της Tandu, ο οποίος κόλλησε μια θανάσιμη ίωση. Τότε, όπως και τώρα με την κόρη της, η Shira τον αγκάλιαζε και τον χάιδευε προσπαθώντας μάταια να τον ξυπνήσει.

Όταν συνειδητοποίησε πως δεν μπορούσε να γίνει τίποτα, τον άφησε σε μια ήσυχη γωνιά του κλουβιού της και έφυγε, θρηνώντας βουβά και μόνη της στο κρεβάτι της.

«Θα περιμένουμε να αφήσει κι αυτό το μωρό της και τότε θα το πάρουμε και θα κάνουμε εξετάσεις για να δούμε τι το σκότωσε», κατέληξε ο διευθυντής.
















Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.