Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Κώστας Δήμου, ο μεγάλος νικητής της ζωής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το 2009, ένα τροχαίο στη Λιβαδειά άλλαξε τη ζωή του. Ο Κώστας Δήμου, τότε παίκτης της ομάδας υδατοσφαίρισης του Παναθηναϊκού και με συμμετοχές στην εθνική ομάδα, είχε υποστεί σοβαρή βλάβη στο νωτιαίο μυελό, γεγονός που τον καθήλωσε σε αναπηρικό καροτσάκι.

Όμως η δύναμη της ψυχής έβγαλε μεγάλο νικητή τον Κώστα Δήμου, όχι απλά κρατήθηκε ζωντανός, αλλά ως αθλητής, πλέον, της άρσης βαρών γιορτάζει σήμερα ένα ρεκόρ Ευρώπης.

Σύμφωνα με το sportit.gr ο Κώστας Δήμου κατέλαβε την τέταρτη θέση στην κατηγορία των +107κ. του Πανασσιατικού Πρωταθλήματος OPEN που διεξήχθη στο Αλμάτι του Καζακστάν σημειώνοντας νέο ρεκόρ Ευρώπης με τα 221 κιλά που σήκωσε στη δεύτερη προσπάθειά του!

Κώστας Δήμου, ο μεγάλος νικητής της ζωής

Ο πρωταθλητής του συλλόγου «Το Μαρούσι» είχε αρχικά μία επιτυχημένη προσπάθεια στα 215 κιλά, ενώ δεν μπόρεσε να σηκώσει τα 227κ. στην τρίτη προσπάθεια.

Το χρυσό μετάλλιο με νέο παγκόσμιο ρεκόρ κατέκτησε ο Ιρανός Σιαμάντ Ραχμάν με 295 κιλά, ενώ δεύτερο κατετάγη ο συμπατριώτης του, Αχμάντ Αμινζαντέχ με 228 κιλά. Τρίτος, επίσης με 228 κιλά κατετάγη ο Κορεάτης Κεούν Μπάε Τσουν.

Ο Κώστας Δήμου μέσα από τη σελίδα του στο Facebook, σημείωσε: «Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους παρα-Ολυμπιακούς του Ρίο έγινε, κάνοντας κιόλας πανευρωπαϊκό ρεκόρ που ήταν κι αυτος ένας μεγάλος στόχος :))). Θέλω να ευχαριστήσω τα Xtremestores Paiania για την χορηγία τους όσον αφορά τα συμπληρώματα που μου είναι απαραίτητα και φυσικά τους φίλους μου Dimitris Fidirikos, Konstantinos Dandolos, Manolis Moutsos, John Papagiannopoulos, Aris Goutos, ιδιοκτήτες τους Nalu Opus και του Ακανθους, που με την οικονομική τους υποστήριξη προσπαθώ να κάνω όσο πιο καλή προετοιμασία μπορώ και φυσικά τον αδελφό μου που είναι πάντα δίπλα μου στην προπόνηση :))))!!!».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.