Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Τι συμβαίνει όταν ένα εκατομμύριο μπαλάκια γεμίζουν ένα μουσείο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μία μεγάλη παιδική χαρά για μικρούς και μεγάλους.

Σε μια μεγάλη παιδική χαρά… για μικρούς και μεγάλους μεταμορφώθηκε ένα μουσείο στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο μιας πολύ ιδιαίτερης εικαστικής εγκατάστασης με τίτλο «Beach» (παραλία).

Η «παραλία» αντιπροσώπευε έναν ωκεανό γεμάτο με σχεδόν ένα εκατομμύριο ανακυκλώσιμες, διαφανής μπάλες, οι οποίες γέμισαν το πάτωμα σε μια αίθουσα του National Building Museum στην Ουάσινγκτον.

Οι επισκέπτες μπορούσαν να πηδήξουν μέσα στον «πλαστικό ωκεανό», να κάνουν σβούρες, να «βυθιστούν» σε αυτόν και να παίξουν, ενώ οι ιθύνοντες φρόντισαν και για την ύπαρξη μιας «ακτής», με ξαπλώστρες, ομπρέλες και ένα beach bar.

Η μεταμορφωμένη αίθουσα των 1.000 σχεδόν τετραγωνικών μέτρων έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις στους επισκέπτες του μουσείου από τότε που άνοιξε τις πύλες της στο κοινό, στις 4 Ιουλίου.

Η ιδέα αποτελεί «πνευματικό παιδί» του στούντιο Snarkitecture και θα η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου, προσφέροντας μια «καλοκαιρινή εμπειρία σε εσωτερικό χώρο», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά δημοσίευμα της MailOnline.

«Η Snarkitecture ξεχωρίζει γιατί δραστηριοποιείται ανάμεσα στην τέχνη και την αρχιτεκτονική, τονίζοντας τη μεταμόρφωση κάτι γνωστού σε κάτι εξαιρετικό και το National Building Museum έχει υπάρξει υποστηρικτής των εμπνεύσεων μας. Πιστεύουμε ότι είναι μια συναρπαστική εταιρεία, για τη δημιουργία μιας αρχιτεκτονικής εγκατάστασης, που θα αναπλάθει ιδιότητες και δυνατότητες υλικών, ενθαρρύνει την εξερεύνηση και την αλληλεπίδραση με τον περιβάλλοντα χώρο και προσφέρει μια ξεχωριστή και αξέχαστη εμπειρία για τους επισκέπτες» ανέφερε ένας εκ των ιδρυτών της, ο Alex Mustonen.


















Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.