Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Τα 16 σκληρά προαπαιτούμενα που ζητά το ΔΝΤ για συμφωνία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει πίσω τις προσλήψεις, τις ρυθμίσεις χρεών και τις επιδοτήσεις.
Με 16 νέα προαπαιτούμενα στις βαλίτσες της, έφτασε στην Ελλάδα, η εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Ντέλια Βελκουλέσκου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής, το πακέτο των προαπαιτούμενων υποχρεώνει την κυβέρνηση να πάρει πίσω τις επαναπροσλήψεις στο δημόσιο και στα νοσοκομεία, τις ρυθμίσεις μεγάλων χρεών, αλλά και τις επιδοτήσεις στη Βιομηχανία Ζάχαρης.

Μάλιστα, το πακέτο των 16 μέτρων θα πρέπει μέσα σε τρεις μήνες (έως το Νοέμβριο) να έχει περάσει από τη Βουλή και στη συνέχεια να υλοποιηθούν.

Τα 16 νέα προαπαιτούμενα είναι τα εξής:

1. Αλλαγές στους νόμους περί προσλήψεων στο Δημόσιο, ρύθμισης των χρεών με 100 δόσεις, κρατικής χρηματοδότησης της Βιομηχανίας Ζάχαρης. Ζητά την κατάργηση του υψηλού συντελεστή της έκτακτης εισφοράς 8% στα ετήσια εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ. Παράλληλα ζητά από την κυβέρνηση να υιοθετήσει νομοθεσία για την αντιστάθμιση των επιπτώσεων της εκτέλεσης των δικαστικών αποφάσεων σχετικά με τις αυξήσεις στις συντάξεις και το εφάπαξ.

2. Αλλαγή στο νόμο για το διορισμό των διοικητικών των νοσοκομείων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ανεξάρτητη επιλογή τους.

3. Να μην επαναπροσλαμβάνονται στο δημόσιο όσοι έχουν κατηγορηθεί και καταδικαστεί για δωροδοκία, όπως έγινε με περιπτώσεις γιατρών του ΕΣΥ που είχαν καταδικαστεί για «φακελάκια».

4. Να αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για τις πρόωρες συντάξεις στα 67 έτη ή στα 62 έτη με 40 χρόνια ασφάλισης από το 2022.

5. Να μειωθεί στο μισό της δαπάνης για τα επιδόματα πετρελαίου θέρμανσης στον προϋπολογισμό του 2016.

6. Να καταργηθούν οι φοροαπαλλαγές για τους αγρότες, με πρώτο βήμα τη μείωση της επιδότησης στο αγροτικό ντίζελ κατά 50%. Δεύτερο βήμα, η κατάργηση του αφορολογήτου των 12.000 ευρώ.

7. Να αυξηθεί ο φόρος για τους εφοπλιστές.

8. Να γίνουν οι αναγκαίες τροποποιήσεις έγκαιρα προκειμένου να διασφαλιστεί η είσπραξη του ΕΝΦΙΑ του 2015.

9. Να μειωθούν οι τιμές στα εκτός πατέντας φάρμακα και να επανεξεταστούν τα όρια στη συνταγογράφηση γενοσήμων.

10. Να μειωθούν κατά τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ οι στρατιωτικές δαπάνες από το 2016, με περικοπές από τις δαπάνες προσωπικού και από τα εξοπλιστικά προγράμματα.

11. Να γίνει έλεγχος στους μισθούς και τα επιδόματα, ειδικά στα οδοιπορικά και στις άδειες των δημοσίων υπαλλήλων.

12. Να γίνει αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΑΣΑ)

13. Να μειωθεί το ακατάσχετο όριο των 1.500 ευρώ για τους οφειλέτες στο Δημόσιο, στα ασφαλιστικά ταμεία ή στις τράπεζες.

14. Να αλλάξει ο νόμος για τις ρυθμίσεις των οφειλών στο Δημόσιο και στα Ταμεία με αυστηρότερα μέτρα για τους μεγαλοοφειλέτες (για ποσά άνω των 100.000 ευρώ).

15. Να προχωρήσει η απελευθέρωση της αγοράς με βάση την εργαλειοθήκη και τις συντάξεις του ΟΟΣΑ. Ενώ, ως προτεραιότητα εμφανίζεται η απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων και τις Κυριακές.

16. Να ολοκληρωθεί μέχρι τον Οκτώβριο η πώληση τουλάχιστον του 51% των μετοχών του ΟΛΠ και ΟΛΘ, όπως και η πώληση της ΤΡΕΝΟΣΕ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.