Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Οι πρώτοι Αυστραλοί ήταν Αβορίγινες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανάλυση του DNA αναιρεί τους ισχυρισμούς ότι προηγήθηκε μια άγνωστη φυλή.
Είναι ο παλαιότερος πληθυσμός ανθρώπων που ζουν έξω από την Αφρική και τώρα οι επιστήμονες επιβεβαίωσαν, ότι οι Αβορίγινες ήταν όντως οι πρώτοι άνθρωποι που κατοίκησαν στην Αυστραλία.

ΑΒΟΡΙΓΙΝΕΣ

Για πολλές δεκαετίες οι ανθρωπολόγοι εξέφραζαν διαφορετικές απόψεις, ως προς το κατά πόσο η αυστραλιανή ήπειρος είχε αποτελέσει το «σπίτι» μιας προηγούμενης φυλής ανθρώπων, με βάση τις ασυνήθιστες τοιχογραφίες που ανακαλύφθηκαν στην περιοχή Kimberley της Δυτικής Αυστραλίας.

Οι βραχογραφίες Bradshaw, όπως είναι γνωστές, αποτελούν προηγμένα έργα ζωγραφικής τα οποία αναπαριστούν φιγούρες με ασυνήθιστα σχήματα σώματος, ρουχισμό και μαλλιά, που δε μοιάζουν με καμία άλλη που έχει βρεθεί στην Αυστραλία.

Το γεγονός αυτό έκανε ορισμένους αρχαιολόγους να καταλήξουν στο συμπέρασμα, ότι μπορεί να είχαν ζωγραφιστεί από μια ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι έφτασαν στην Ινδονησία πριν από τους προγόνους των σύγχρονων Αβορίγινων.

Ωστόσο, όπως υποστηρίζει ο Dr Michael Westaway, βιολογικός ανθρωπολόγος από το πανεπιστήμιο Γκρίφιθ στο Κουήνσλαντ, τα τελευταία επιστημονικά στοιχεία δείχνουν, ότι οι Αβορίγινες ήταν οι πρώτοι κάτοικοι της ηπείρου.

Αυτό σημαίνει, ότι τα έργα αυτά είχαν δημιουργηθεί από Αβορίγινες καλλιτέχνες.

Μιλώντας στο ABC Sydney ο ερευνητής ανέφερε, ότι πρόσφατες αναλύσεις DNA έδειξαν, πως οι σύγχρονοι Αβορίγινες της Αυστραλίας είναι απόγονοι των πρώτων σύγχρονων ανθρώπων που βγήκαν έξω από την Αφρική, πριν από σχεδόν 75.000 χρόνια.

Ο ίδιος υποστηρίζει ακόμη, ότι οι Αβορίγινες έφτασαν κατά πάσα πιθανότητα στην Αυστραλία πριν από τουλάχιστον 50.000 χρόνια.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.