Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Το ένα τρίτο των μεταλλίων ήταν από... ύποπτους αθλητές!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η WADA εξέφρασε «ιδιαίτερη ανησυχία» για τις «άγριες καταγγελίες» δύο ευρωπαϊκών μέσων ενημέρωσης (Sunday Times και ARD/WRD), που απέκτησαν πρόσβαση σε 12 χιλιάδες αποτελέσματα αιματολογικών εξετάσεων 5 χιλιάδων αθλητών!

Όπως αναφέρει το BBC, τα αποτελέσματα προκαλούν έντονη ανησυχία ενώ ζητούν παράλληλα τη διερεύνηση του θέματος από κάποιον ανεξάρτητο οργανισμό για να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντι-Ντόπινγκ, Κρεγκ Ρίντι, δήλωσε από την Κουάλα Λουμπούρ «έκπληκτος» από τις δημοσιογραφικές έρευνες: «Αυτοί οι ισχυρισμοί είναι "άγριοι" και οφείλουμε να ερευνήσουμε την υπόθεση το συντομότερο δυνατό για να ρίξουμε φως στην αλήθεια».

Κάποια από τα αποτελέσματα που προκαλούν ανησυχία όπως τα δημοσιεύει η ιστοσελίδα του βρετανικού δικτύου BBC...

*** Ένα τρίτο των μεταλλίων (146, συμπεριλαμβανομένων 55 χρυσών) σε αθλήματα αντοχής σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Παγκόσμια πρωταθλήματα το διάστημα 2001 - 2012 έχουν κερδηθεί από αθλητές, των οποίων οι εξετάσεις ήταν... ύποπτες. Σε κανέναν από αυτούς δεν έχει αφαιρεθεί μέχρι τώρα το μετάλλιο.

*** Περισσότεροι από 800 αθλητές, δηλαδή ένας στους επτά από αυτούς που έχουν καταγραφεί, έχουν εξετάσεις, οι οποίες χαρακτηρίζονται από ειδικούς «υψηλής πιθανότητας ντοπαρίσματος, το λιγότερο μη φυσιολογικές».

*** Δέκα αθλητές που κέρδισαν μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο, έχουν «αμφίβολα» αποτελέσματα εξετάσεων.

*** Σε κάποια αθλήματα μάλιστα, κάθε ένας από τους τρεις αθλητές του βάθρου έχουν «ύποπτες» εξετάσεις αίματος.

*** Παραπάνω από το 80% των μεταλλίων που κέρδισε η Ρωσία προέρχονται από «ύποπτους αθλητές», ενώ το ίδιο συμβαίνει και για 18 μετάλλια της Κένυας.


Πηγή: http://www.sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.