Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Οι εξελίξεις για το μοιραίο Boeing της Malaysia Airlines

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα εξακριβωθεί εάν προέρχονται από το μοιραίο Boeing της Malaysia Airlines.


Το τμήμα φτερού του αεροσκάφους που εντοπίστηκε στο νησί Ρεϊνιόν μεταφέρθηκε σήμερα σε ένα εργαστήριο πλησίον της Τουλούζης, που εξειδικεύεται στην έρευνα αεροπορικών δυστυχημάτων, το οποίο θα επιχειρήσει να εξακριβώσει εάν προέρχεται πράγματι από το αεροσκάφος της Malaysia Airlines, που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το Μάρτιο του 2014.

Η αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τα συντρίμμια, τα οποία θα βρεθούν στο μικροσκόπιο των πραγματογνωμόνων αρχής γενομένης της Τετάρτης, έφθασε γύρω στις 18:30 ώρα Ελλάδας, υπό αστυνομική συνοδεία. Το θραύσμα μήκους 2 μέτρων είχε φθάσει στο Παρίσι σήμερα νωρίς το πρωί.

Την ίδια ώρα, στο νησί Ρεϊνιόν μια λειτουργία στη μνήμη των θυμάτων της πτήσης MH370 τελέστηκε σήμερα σε κλίμα συγκίνησης με την παρουσία 300 έως 400 ανθρώπων σε μια εκκλησία στο Σεντ Αντρέ που βρίσκεται σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από την παραλία όπου εντοπίστηκαν την Πέμπτη τα συντρίμμια που ενδέχεται να ανήκουν στο Boeing 777 των Malaysia Airlines.

«Οι κάτοικοι της Ρεϊνιόν έχουν συγκινηθεί από τον εντοπισμό των συντριμμιών που προφανώς» ανήκουν στο αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών είπε ενώπιον των πιστών ο ιερέας Γκι Ορό.

«Ο εντοπισμός αυτός έγινε κοντά στην ενορία μας, η κοινότητά μας δε μπορεί να παραμείνει αδιάφορη, θελήσαμε να εκφράσουμε την υποστήριξή μας και να τιμήσουμε τη μνήμη των αγνοουμένων», προσέθεσε ο ίδιος.

Μετά την τελετή οι πιστοί εναπόθεσαν μπροστά από το κτίριο ένας μετά τον άλλο, 239 κεράκια που αντιπροσωπεύουν τα θύματα της συντριβής, ενώ μια χορωδία έψελνε στα κινεζικά θρησκευτικούς ύμνους.

Συνολικά 153 Κινέζοι ήταν μεταξύ των 239 θυμάτων που ταξίδευαν στην πτήση MH370.

Ορισμένοι από τους κατοίκους πάντως έψαξαν εξονυχιστικά σήμερα την παραλία, όπου εντοπίστηκαν τα συντρίμμια, με την ελπίδα ότι θα ανακαλύψουν κι άλλα ευρήματα.

«Ήρθαμε εδώ για να δούμε εάν μπορούμε να βρούμε και άλλα αντικείμενα που ενδεχομένως ανήκουν στο αεροπλάνο, κάποιο τμήμα του συστήματος προσγείωσης, ένα διαβατήριο, ρούχα», εξήγησε ένας ψαράς, ο Σιβαμαντίν Σαντίε, που είχε σπεύσει στο σημείο μαζί με τη σύζυγό του και τα παιδιά τους.

Οι οικογένειες ωστόσο των θυμάτων αναμένουν με ανυπομονησία τα αποτελέσματα των αναλύσεων.


Σε εργαστήριο αναλύσεων τα συντρίμμια του αεροσκάφους από το Ρεϊνιόν

Σύζυγος και πατέρας τριών επιβατών της πτήσης, ο Γάλλος Γκισλέν Βατρελό δήλωσε ότι «πολύ χαρούμενος που τα συντρίμμια μεταφέρθηκαν στη Γαλλία» και ελπίζει να μπει ένα τέλος στην «παραπληροφόρηση».


«Δεν θέλουμε να ακούσουμε τις αρχές να πουν ότι είναι βέβαιες σε ποσοστό 99%. Θέλουμε μία επιβεβαίωση σε ποσοστό 100%», ανακοίνωσε από την πλευρά της την Πέμπτη η ένωση των οικογενειών των αγνοούμενων Κινέζων της πτήσης στον ιστότοπο Wechat.

-------------------

Βρέθηκε πόρτα αεροσκάφους στο νησί Ρεϊνιόν





Άλλο ένα αντικείμενο που ανήκει σε αεροσκάφος βρέθηκε στο νησί του Ινδικού Ωκεανού Ρεϊνιόν, σύμφωνα με την αστυνομία.

Όπως αναφέρει η Mirror, το νέο τμήμα του αεροσκάφους φαίνεται πως είναι μία από τις πόρτες του και βρέθηκε νότια της πόλης Σεντ Ντενί και παραδόθηκε στις Αρχές.



Δεν είναι ακόμα γνωστό αν ανήκει στη μοιραία πτήση MH370 της Malaysia
n Airlines.



-------------------

Θρίλερ με τα συντρίμμια του αεροπλάνου στο νησί Ρεϊνιόν


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με το αεροσκάφος των Μαλαισιανών αερογραμμών που εξαφανίστηκε πριν από 17 μήνες. Μετά την ανακάλυψη τμήματος φτερού που ίσως προέρχεται από το μοιραίο αεροπλάνο, πυκνώνουν οι αναφορές ότι βρέθηκαν και άλλα τμήματα από το αεροσκάφος στο νησί του Ινδικού ωκεανού, όπως για παράδειγμα μία πόρτα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι πάνω σε κάποια από τα αντικείμενα είναι γραμμένες λέξεις στα κινεζικά και στα μαλαισιανά, σύμφωνα με ξένα μέσα ενημέρωσης.

Δείτε το βίντεο από το Mega



-------------------

Δικαστική πηγή διαψεύδει τις πληροφορίες για τα νέα συντρίμμια του Boeing


Δικαστική πηγή διέψευσε τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες νέα συντρίμμια που ενδέχεται να ανήκουν στο χαμένο αεροπλάνο της Malaysia Airlines εντοπίστηκαν στις ακτές του νησιού Ρεϊνιόν στον Ινδικό Ωκεανό.

Η πηγή αυτή μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο «διέψευσε ότι ερευνώνται αντικείμενα ή συντρίμμια που ενδέχεται να προέρχονται από ένα αεροπλάνο στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας που διεξάγεται» για την εξαφάνιση της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, νωρίτερα μια πηγή που έχει γνώση της έρευνας είχε δηλώσει ότι νέα «μεταλλικά συντρίμμια» εντοπίστηκαν σήμερα από περιπατητές στην άκρη της θάλασσας στο νησί Ρεϊνιόν στον Ινδικό Ωκεανό, διευκρινίζοντας όμως ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτά προέρχονται από ένα αεροσκάφος.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.