Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Η σχέση του καθισιού με την εμφάνιση καρκίνου στις γυναίκες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ερευνητές υποστηρίζουν ότι συνδέεται με αύξηση του κινδύνου κατά 10%.

Το καθισιό με τις ώρες μπροστά στην τηλεόραση μπορεί να αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στο στήθος, τις ωοθήκες και το μυελό των οστών στις γυναίκες, υποστηρίζουν επιστήμονες από τις ΗΠΑ σε μια νέα έρευνα. Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν, ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου που συνδέεται με το καθισιό αυξάνεται κατά 10% στις γυναίκες, όχι όμως και στους άντρες.

Για πολλά χρόνια οι επιστήμονες ανέφεραν ότι η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας σχετίζεται με επιδείνωση της κατάστασης της υγείας. Πρόσφατα όμως, εστίασαν το ενδιαφέρον τους στο καθισιό, υποστηρίζοντας ότι θέτει μια συγκεκριμένη απειλή.

Ερευνητές από την Αμερικανική Ένωση για τον Καρκίνο μελέτησαν τα δεδομένα περισσότερων από 146.000 ανθρώπων -69.260 ανδρών και 77.462 γυναικών- στο διάστημα μεταξύ 1992-2009. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος, 18.555 άνδρες και 12.236 γυναίκες διαγνώστηκαν με καρκίνο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι «το καθισιό του ελεύθερου χρόνου» συνδεόταν με αύξηση κατά 10% του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου -ακόμη και όταν λήφθηκαν υπόψη παράγοντες όπως η σωματική δραστηριότητα, η μάζα του σώματος και άλλοι παράγοντες.

«Η μεγαλύτερη διάρκεια καθισιού συνδέθηκε με υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στις γυναίκες, και ειδικότερα πολλαπλού μυέλωμα -καρκίνος στο μυελό των οστών- καρκίνος στους μαστούς και στις ωοθήκες» καταλήγουν οι ερευνητές και σημειώνουν: «Όμως το καθισιό δε συνδέθηκε με την εμφάνιση καρκίνου στους άντρες. Περαιτέρω έρευνες θα παρέχουν καλύτερη κατανόηση στις διαφορές αυτές».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.