Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Πιο αργά τα παιδιά από τους γονείς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πολλά είναι τα παιδιά που δεν μπορούν να τρέξουν τόσο γρήγορα όσο οι γονείς τους όταν ήταν νέοι, σύμφωνα με νέα έρευνα σχετικά με την παγκόσμια φυσική αγωγή. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι η μελέτη, η οποία παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Καρδιολογικής Ένωσης, υποδεικνύει ότι τα επίπεδα φυσικής κατάστασης των παιδιών ολοένα και μειώνονται.

Οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία 46 χρόνων με τη συμμετοχή πάνω από 25 εκατομμυρίων παιδιών σε 28 χώρες και διαπίστωσαν ότι κατά μέσο όρο σε απόσταση 1,5 χλμ. τρέχουν 90 δευτερόλεπτα πιο αργά απ’ ότι οι γονείς τους πριν από 30 χρόνια.

Η καρδιαγγειακή αντοχή, η οποία μετριέται ανάλογα με το πόσο γρήγορα μπορεί να τρέξει κάποιος σε καθορισμένο χρόνο, έχει μειωθεί σταθερά κατά περίπου 5% ανά δεκαετία. Η πτώση αυτή παρατηρείται σε αγόρια και κορίτσια από 9-17 ετών και συνδέεται με την παχυσαρκία, με μερικές χώρες να ευημερούν περισσότερο αρνητικά σε σχέση με άλλες.

Τα παιδιά πρέπει να εμπνέονται και να ενθαρρύνονται ώστε να αθλούνται περισσότερο, διαφορετικά θα μπορούσαν να υπάρξουν επιπτώσεις για τη δημόσια υγεία. Το ιδανικό για να παραμείνουν υγιή είναι να εξασκούνται για τουλάχιστον μία ώρα στο περπάτημα ή το ποδήλατο.

Το είδος της άσκησης και η ηλικία στην οποία αρχίζουν να υιοθετούν ανάλογη συμπεριφορά διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο για την υγεία τους στο μέλλον. Ενθαρρύνοντας τα παιδιά να παραμείνουν ενεργά, μπορούμε να τα βοηθήσουμε να προστατέψουν την καρδιά τους καθώς μεγαλώνουν.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.