Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

10 συμβουλές για να γίνει το παιδί σου ταλέντο!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα χρόνια περνάνε και ένα ευαίσθητο, αθώο παιδί μετατρέπεται σε ένα ισχυρό, ώριμο έφηβο. Ο άνθρωπος έχει την ικανότητα όσο μεγαλώνει, να ξεχνάει τα παιδικά του όνειρα, τις ιδέες και τις πεποιθήσεις που είχε.

Αυτές αντικαθιστούνται πλέον από την καθημερινή ρουτίνα και ένα διαρκή άγχος για “επιβίωση”. Όσο μεγαλώνουμε, συχνά χρησιμοποιούμε την έκφραση “έχω χάσει τον εαυτό μου” και αυτό μας μελαγχολεί και μας κάνει να απογοητευόμαστε από εμάς τους ίδιους.

Ο κ. Στέλιος Μαντούδης,(www.mandou.gr) Αναπτυξιακός Εργοθεραπευτής, μας παραθέτει 10 βασικές συμβουλές για το πώς να επανασυνδεθούμε με τους πρωταρχικούς μας στόχους και όνειρα.

1.Βρες τα ταλέντα σου και αξιοποίησε τα

Όλοι κρύβουμε μέσα μας ταλέντα τα οποία είτε φοβόμαστε να αναδείξουμε είτε δεν έχουμε ακόμη ανακαλύψει. Σκέψου προσεκτικά τι είναι αυτό που κάνεις με επιτυχία και προσπάθησε να το αξιοποιήσεις. Μπορείς να συμβουλευτείς και τα κοντινά σου πρόσωπα που σίγουρα έχουν παρατηρήσει τι είναι αυτό που σας κάνει να ξεχωρίζετε.

2.Ακολούθησε τις επιθυμίες σου

Πολύ συχνά στη ζωή μας, επηρεαζόμαστε από τη γνώμη των άλλων και τους αφήνουμε να επιλέξουν εκείνοι αντί για εμάς. Προσπάθησε να ακολουθήσεις τις επιθυμίες σου σύμφωνα με το τι ευχαριστεί εσένα και όχι σύμφωνα με το τι είναι σωστό για τους άλλους.

3.Σταμάτα να πιέζεις τον εαυτό σου

Πολλά πράγματα που κάνεις στην καθημερινότητα σου είναι πράγματα που συνήθως δεν επέλεξες, αλλά αναγκάστηκες να κάνεις είτε για να κάνεις το χατίρι σε κάποιον είτε γιατί σου είπαν ότι έτσι πρέπει. Μη καταναλώνεις τόσο πολύ ενέργεια σε πράγματα που σου ζητάνε οι άλλοι να κάνεις και αφοσιώσου στο τι θέλεις εσύ πραγματικά.

4. Βάλε σε προτεραιότητα τα “θέλω” σου

Άρχισε να υλοποιείς τα θέλω σου όσο μικρά και αν φαίνονται. Ξεκίνα από το πιο απλό, όπως μια βόλτα στην παραλία, μέχρι το πιο μακροπρόθεσμο, όπως ένα ταξίδι. Θα παρατηρήσετε πως θα αρχίσετε να νιώθετε πολύ καλύτερα όταν επιτευχθούν οι στόχοι σας.

5. Γίνε δημιουργικός

Ακολούθησε το ένστικτο σου και άρχισε να γίνεσαι πιο δημιουργικός. Θα δεις πως πράγματα που δημιούργησες ο ίδιος έχουν ανεκτίμητη αξία.

6. Ξεκουράσου

Μη φορτώνεις καθημερινά το μυαλό σου με έννοιες. Βρες χρόνο να ξεκουράζεσαι όχι μόνο σωματικά αλλά και πνευματικά. Επέτρεψε μια ώρα στον εαυτό σου χωρίς να σκέφτεσαι αυτά που σε απασχολούν.

7. Άκου τη Διαίσθηση σου

Ο Pablo Coelho στο βιβλίο “Ο Αλχημιστής” μας έλεγε να δίνουμε σημασία στα σημάδια. Με αυτό εννοούσε να εμπιστευόμαστε το ένστικτό μας και να βασιζόμαστε σε αυτό. Καμιά φορά μπορεί να κάνουμε λάθος αλλά τουλάχιστον θα μάθουμε τι πρέπει να προσέξουμε την επόμενη φορά.

8. Άσε τα πράγματα να σε οδηγήσουν

Καμιά φορά όταν κυνηγάμε κάτι πολύ, αυτό τρέχει πιο γρήγορα από εμάς. Συνήθως, εάν σταματήσουμε να επιμένουμε σε κάτι, θα παρατηρήσουμε πόσες άλλες ευκαιρίες είναι εκεί για εμάς και μας περιμένουν.

9. Πίστεψε στις ικανότητες σου

Η πίστη μπορεί να φέρει μεγάλα αποτελέσματα στη ζωή ενός ανθρώπου. Μη φοβηθείς να πάρεις ρίσκο στη ζωή και να στηρίζεσαι στις δυνατότητες σου.

10. Μη φοβάσαι να κάνεις λάθος

Εάν επέλεξες να ακολουθήσεις ένα μονοπάτι και τελικά δεν σου βγήκε σε καλό, μη φοβηθείς να το ανατρέψεις. Μην επιμείνεις σε κάτι που βλέπεις ότι δεν είναι το σωστό για σένα.



Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.