Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Είναι η απιστία στο αίμα μας;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Όσον αφορά την απιστία, φυσιογνωμικά και μόνο, κάποιοι άνθρωποι μας φαίνονται πιο αξιόπιστοι από κάποιους άλλους.

Είναι όμως πραγματικότητα ή απλά μια ψευδαίσθηση; Η μοιχεία είναι κάτι που μπορεί να συμβεί στον καθένα με βάση τις συνθήκες, ή μερικοί άνθρωποι έχουν απλά μεγαλύτερη προδιάθεση συγκριτικά από κάποιους άλλους;

Αυτό φαίνεται να υποστηρίζει μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Journal of Evolution and Human Behavior . Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Queensland μελέτησαν τα δεδομένα σε πάνω από 7.300 δίδυμα άτομα ηλικίας 18 έως 49 ετών, οι οποίοι βρίσκονταν σε μακροχρόνιες σχέσεις για να διαπιστώσουν αν η απιστία θα μπορούσε, πράγματι, να περάσει από γενιά σε γενιά. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το 63% της μοιχείας στους άνδρες και το 40% στις γυναίκες, ήταν λόγω γονιδίων.

Μάλιστα, οι ερευνητές ανακάλυψαν μέχρι και το συγκεκριμένο γονίδιο στις γυναίκες, οι μεταλλαγές του οποίου μπορεί να αυξήσουν την τάση τους προς την απιστία. Πρόκειται για το AVPRIA, οι παραλλαγές του οποίου μπορεί να αυξήσουν τις πιθανότητες απιστίας.

Ο Δρ Brendan Zietsch, ο επικεφαλής της έρευνας, αναφέρει πώς χρειάζεται περαιτέρω μελέτη επί του θέματος, αλλά το συμπέρασμα είναι ότι ορισμένοι άνθρωποι είναι εκ φύσεως πιο πιθανό να εξαπατήσουν τους/τις συντρόφους τους.

Δεδομένου ότι η έρευνα έδειξε επίσης ότι θα πρέπει να εμπιστεύεστε το ένστικτό σας, εάν νομίζετε ότι ο σύντροφός σας σας απατά, δεν έχετε παρά να «ψάξετε» στο ιστορικό της οικογένειάς του!


Πηγή: http://www.baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.