Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Στον διάλογο εργοδοτών-εργαζομένων η αύξηση του κατώτατου μισθού;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ σε δυο δόσεις προκαλεί γκρίνιες στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκύπτει τόσο από τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου, το απόγευμα χθες, όσο και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας λίγο αργότερα.

Για το πρώτο εξάμηνο ο πρωθυπουργός θα εξαγγείλει μέτρα ανάσχεσης της ανθρωπιστικής κρίσης, όπως να μη μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, διασφάλιση της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, θεσμικές μεταρρυθμίσεις και για τα επόμενα τριάμισι χρόνια χρονοδιάγραμμα των προεκλογικών εξαγγελιών που έχουν δημοσιονομικό κόστος.

Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες του real.gr η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ θα παραπεμφθεί σε διάλογο των εργοδοτών με τους εργαζομένους και αν σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δεν συμφωνηθεί θα παρέμβει η κυβέρνηση με νομοθετική παρέμβαση.

Το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένο και για την πορεία των εσόδων, το ύψος των οποίων είναι πολύ κάτω από τις κυβερνητικές προβλέψεις.

Η κυβέρνηση θα επιμείνει στο Eurogroup σε συμφωνία-γέφυρα έως τα τέλη Ιουνίου και έως τότε δεσμεύεται να μην προχωρήσει σε κανένα μέτρο με δημοσιονομικό κόστος που δεν συμφωνεί η πλευρά των δανειστών. Μετά τη συμφωνία αυτή η κυβέρνηση θα παρουσιάσει πλαίσιο δημοσιονομικής πολιτικής με ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων με έμφαση στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς και την αποτελεσματική λειτουργία της δημόσιας διοίκησης.

Ο Αλέξης Τσίπρας με την ομιλία του το απόγευμα στη Βουλή θα ασκήσει σκληρή κριτική στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, ταυτόχρονα όμως θα ζητήσει και συστράτευση στη διαπραγμάτευση που πραγματοποιείται.

Η σε… δόσεις υλοποίηση των προγραμματικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης προκαλεί ήδη αντιδράσεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό του Κυβερνητικού Συμβουλίου, από την πρώτη κιόλας συνεδρίασή του, όπως αποκαλύπτει σήμερα η Realnews.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.