Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Κοριτσάκι 2,5 ετών στην Καβάλα πάσχει απο εγκεφαλοπάθεια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Απεγνωσμένη έκκληση για βοήθεια από τους άνεργους γονείς του.

Απεγνωσμένη έκκληση για βοήθεια απευθύνει ένα άνεργο ζευγάρι από τον Αμυγδαλεώνα της Καβάλας η 2,5 ετών κόρη των οποίων πάσχει από συγγενική εγκεφαλοπάθεια και αδυνατούν να καλύψουν τόσο τα έξοδα θεραπείας της όσο και τις βασικές βιοποριστικές τους ανάγκες.

Η μητέρα του παιδιού, κα Δήμητρα Καλλιά, μίλησε στο ThrakiToday.com για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια και έχει εξαντλήσει οικονομικά την οικογένεια της, ωστόσο δεν το βάζει κάτω αλλά συνεχίζει αυτή και ο σύζυγός της να προσπαθούν.

Το κοριτσάκι, σύμφωνα με ρεπορτάζ του kavalapress.gr, πάσχει από εγκεφαλική αιμορραγία, εγκεφαλοπάθεια, υδροκεφαλία με μόνιμη παροχέτευση και ανά τακτά χρονικά διαστήματα πρέπει να μεταφέρεται στο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης για ιατρικές εξετάσεις. «Εμείς δεν έχουμε δικό μας μέσο μεταφοράς και δεν μπορώ να τη μεταφέρω με το Λεωφορείο λόγω της ασθένειας της, φοβάμαι μιας και δεν έχει κάνει τα εμβόλια. Η μεταφορά γίνεται με ταξί» αναφέρει η ίδια μιλώντας στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 εξηγώντας πως η οικογένεια της έχει γονατίσει οικονομικά. «Πολλές φορές οι οδηγοί ταξί μας μεταφέρουν δωρεάν, έχω συνεννοηθεί με τον πρόεδρό τους» προσθέτει.

Τα έξοδα νοσηλείας αλλά και τα καθημερινά έξοδα για τις ανάγκες τόσο του παιδιού όσο και της οικογένειάς της, έχουν οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο την ίδια και τον σύζυγό της που αναζητούν κάποια θέση εργασίας, αλλά μάταια. Παράλληλα το γεγονός πως είναι όλοι τους ανασφάλιστοι έρχεται να προσθέσει και νέα χρέη αυτή τη φορά προς το Νοσοκομείο, τα οποία πλέον ανέρχεται σε πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ!

«Πηγαίνουμε κάθε 10 μέρες στο Νοσοκομείο για να δούμε σε τι κατάσταση είναι το μηχάνημα που βρίσκεται μέσα στο κεφαλάκι της μικρής. Μόνο η σκόνη γάλατος με την οποία τρέφεται κοστίζει 25 ευρώ, και χρειάζομαι μια κάθε 3 περίπου ημέρες. Χρειάζομαι χρήματα για τη μεταφορά, εάν την κρατήσουν στο Νοσοκομείο εμείς μένουμε απ’ έξω και περιμένουμε. Το χρέος μας προς το Νοσοκομείο είναι μεγάλο. Ήταν πιο μεγάλο αλλά κάναμε έναν διακανονισμό για να δίνουμε κάθε μήνα 300 ευρώ ώστε να μειώσουμε όσο μπορούμε το χρέος. Δεν μπορώ όμως άλλο να αντεπεξέλθω στα έξοδα. Σήμερα δεν έχω χρήματα για να πάρω γάλα» σημειώνει η άτυχη μητέρα, η οποία μάλιστα όπως εξηγεί έχει αποχωριστεί τα άλλα δύο της παιδιά, μεγαλύτερα σε ηλικία, τα οποία διαμένουν με τη γιαγιά τους, θέτοντας σε καραντίνα την 2,5χρονη κόρη της για λόγους προστασίας.

«Πρέπει να προσέχω και το παραμικρό για την μικρή. Αρχές του Δεκέμβρη πήρα ένα έκτακτο οικονομικό βοήθημα για την ώρα είχαμε μόνο αυτό. Έχω πολύ κόσμο στην Καβάλα που βοηθά για τα έξοδα της μικρής, αλλά δεν μπορώ συνέχεια να ζητάω από αυτούς» τονίζει μεταξύ άλλων η μητέρα, ενώ πρόσφατα η ΔΕΗ της έκοψε το ρεύμα όπως αναφέρει.

«Μάζεψα λεφτά και έκανα νέο διακανονισμό» σημειώνει. Για το πρόβλημα της έχει ενδιαφερθεί ήδη η νέα Δημοτική Αρχή της Καβάλας, όπως αναφέρει η ίδια, ωστόσο και πάλι δεν έχει βρεθεί άμεση λύση. «Εγώ ζητώ βοήθα από τον κόσμο. Ό,τι μπορεί ο καθένας, είτε χρήματα είτε τρόφιμα είτε γάλα. Τα έχω ανάγκη» προσθέτει η κα Δήμητρα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.