Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Τα 5 χαρακτηριστικά που έχουν οι καλοί γονείς!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Γίνετε καλύτεροι γονείς, όχι τέλειοι…Κανείς δε γεννιέται καλός γονιός. Μπορεί, όμως, να γίνει. Αυτό που πρέπει να ξεχάσετε είναι η αναζήτηση της τελειότητας στον τρόπο ανατροφής των παιδιών σας. Οπλιστείτε με υπομονή και κατανόηση και εκμεταλλευτείτε τις αντιδράσεις σας για να τα βοηθήσετε να εξελιχθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ακολουθούν κάποιες οδηγίες από την πολύτιμη εμπειρία των γονιών της διπλανής πόρτας.

• Προσοχή στις συγκρίσεις. Ανησυχείτε συνεχώς ότι κάτι δεν πάει καλά με το παιδί σας; Φυσικά και θα πρέπει να εκφράζετε τους προβληματισμούς σας στον παιδίατρο, μην στέκεστε, όμως, σε αβάσιμες γενικολογίες περί ομιλίας, περπατήματος, συμπεριφοράς κλπ. Λάβετε υπόψη σας την ιδιοσυγκρασία του παιδιού σας και σεβαστείτε τους ρυθμούς του. Το πιθανότερο είναι να διαφέρουν από εκείνους των άλλων παιδιών.

• Παράδειγμα προς μίμηση. Έχετε πάντα κατά νου ότι το παιδί σας παρατηρεί κάθε σας κίνηση. Συνεπώς, το πώς φέρεστε είναι πολύ πιο σημαντικό από το τί λέτε. Δείτε, λοιπόν, τις ώρες που περνάτε μαζί του σαν ευκαιρία για να του μάθετε σωστούς τρόπους και όσα περισσότερα πράγματα γίνεται για τη ζωή.

• Η σημασία του λάθους. Μην προσπαθείτε συνεχώς να προλαβαίνετε πιθανά λάθη και αποτυχίες του. Είναι ο μόνος τρόπος να καταλάβει τις έννοιες της αιτίας και του αποτελέσματος. Επίσης, κάποιες φορές είναι συναισθηματικά υγιές να το αφήνετε να απογοητεύεται, καθώς αποδεδειγμένα μαθαίνει καλύτερα όταν αποτυγχάνει.

• Πίσω από την κακή συμπεριφορά. Κάποια στιγμή το πολυαγαπημένο σας παιδάκι θα πάει ενάντια σε ό,τι του λέτε. Αν κάθε φορά αντιδράτε με τον ίδιο απότομο τρόπο, τότε δεν πρόκειται να καταλάβει τί κάνει λάθος. Προσπαθήστε να δείτε τη συμπεριφορά του ως συνέπεια του ότι δεν μπορεί να ελέγξει τα συναισθήματά του και προτιμήστε το διάλογο από τις φωνές και τις τιμωρίες.

• Εμπιστοσύνη στο ένστικτό σας. Οι προθέσεις σας είναι καλές. Το να πασχίζετε συνεχώς να τα κάνετε όλα τέλεια είναι εξουθενωτικό και σας δημιουργεί τύψεις. Πάρτε μια ανάσα. Υπάρχουν πολλοί ειδικοί εκεί έξω για να σας συμβουλέψουν. Εσείς, όμως, ξέρετε το παιδί σας καλύτερα από τον καθένα. Γι’ αυτό μη φοβάστε να εμπιστευτείτε το ένστικτό σας. Σπάνια θα σας απογοητεύσει.



Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.