Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Η τοποθέτηση του δήμου Αθηναίων για τον νεκρό άστεγο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε απανθρακωμένος στους Αμπελόκηπους.

Τη θλίψη του για το θάνατο του αστέγου άνδρα στους Αμπελόκηπους, στη συμβολή των οδών Κηφισίας και Ιατρίδου, απέναντι από το Γηροκομείο Αθηνών, εκφράζει ο δήμος Αθηναίων. Τα αίτια του θανάτου και την ταυτότητα του άτυχου άνδρα ερευνά η Ελληνική Αστυνομία.

Με αφορμή το τραγικό γεγονός, ο δήμος Αθηναίων υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του «τη βούλησή του να συνεχίσει την πολυσύνθετη αυτή προσπάθεια μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας και του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ), σε συνεργασία με Κοινωνικούς Φορείς και Μη Κυβερνητικές και Εθελοντικές Οργανώσεις, προκειμένου να προστατευθούν οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και να οργανωθεί η επανένταξή τους στην κοινωνία».

Επιπροσθέτως, ο δήμος Αθηναίων, «ως συντονιστής της μεγάλης προσπάθειας, κρίνει αναγκαίο να παρατεθούν συγκεκριμένα και καταγεγραμμένα στοιχεία, που καταδεικνύουν τη, συχνά, άνιση μάχη που δίνουν οι εμπλεκόμενοι φορείς. Ο άτυχος άστεγος, στο συγκεκριμένο σημείο, είχε εντοπισθεί ήδη από τις 30/12/2014 και τότε συνεργείο του ΚΥΑΔΑ έκρινε απαραίτητη την άμεση διακομιδή του σε νοσοκομείο, κάτι που έγινε μέσω του ΕΚΑΒ. Τις τελευταίες ημέρες επέστρεψε στο πρόχειρο κατάλυμά του και είχε προσεγγισθεί αρκετές φορές, λόγω των έκτακτων μέτρων για το ψύχος. Πιο συγκεκριμένα στις 2/1/15, στις 5/1/2015, στις 7/1/15, στις 8/1/15, στις 9/2/15, στις 10/2/15 και στις 11/2/15 από τις ομάδες επιτόπιας επέμβασης (street work) που διενήργησαν οι φορείς ΚΥΑΔΑ, PRAKSIS, PROTEKTA και ΚΛΙΜΑΚΑ. Είχαν παρασχεθεί όλα τα απαραίτητα υλικά διαβίωσης και πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, ενώ του δόθηκαν και πληροφορίες για τους χώρους υποδοχής, χωρίς όμως, δυστυχώς, αποδοχή της πρότασης να μετακινηθεί σε αυτούς», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο δήμος Αθηναίων και οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές, «εκφράζοντας τη θλίψη και παράλληλα την αποφασιστικότητα και των συνεργαζόμενων φορέων και οργανώσεων, νιώθουν την ανάγκη να τονίσουν ότι η προσπάθεια για βοήθεια στους αστέγους και τις ευπαθείς ομάδες, παρά τις αντίξοες συνθήκες στις οποίες διεξάγεται και όσο πολύπλοκη και αν είναι, συνεχίζεται με ακόμη μεγαλύτερη ένταση».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.