Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Αποκαλύπτεται το φορολογικό νομοσχέδιο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αλλαγές στο φορολογικό και το ασφαλιστικό προωθεί το οικονομικό επιτελείο. Νέα ρύθμιση για τις 100 δόσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές, περισσότερα κλιμάκια στην φορολογική κλίμακα και αναστολή των μειώσεων σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι η Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας και ο Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Οικονομικών με θέμα «Νέες ρυθμίσεις, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και συναφή θέματα».
Σύμφωνα με πληροφορίες, στις αλλαγές στην φορολογία θα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων:

• Στη ρύθμιση των 100 δόσεων θα μπορούν πλέον να ενταχθούν και ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω του 1 εκατ. ευρώ.

• Το ετήσιο σύνολο των δόσεων δεν πρέπει να ξεπερνά το 20% του ετήσιου εισοδήματος του οφειλέτη.

• Στην περίπτωση που ρυθμίζονται ταυτόχρονα οφειλές σε εφορία και ασφαλιστικές οφειλές στα ταμεία τότε οι δόσεις δεν θα πρέπει να ξεπερνούν το 30% του ετήσιου εισοδήματος του οφειλέτη.

• Η μηναία προσαύξηση για τα ποσά που θα ενταχθούν στη ρύθμιση θα φτάνει στο 0,5% κάθε μήνα χωρίς να υπάρχει καμία άλλη επιβάρυνση.

• Δεν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ στον τουρισμό και την εστίαση. Δεν θα αλλάξει ο ΦΠΑ στα φάρμακα και την εστίαση.

• Δεν πρόκειται να φορολογηθούν οι καταθέσεις ενώ σχεδόν έτοιμο είναι το περιουσιολόγιο.

• Θα αναθεωρηθούν και θα αναπροσαρμοστούν οι αντικειμενικές αξίες μέχρι τον Ιούνιο.

• Στο δεύτερο εξάμηνο θα διαμορφωθεί το νέο σύστημα φορολογίας εισοδήματος για τα εισοδήματα που θα δηλωθούν το 2016. Θα προβλέπει αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ και κλίμακα με πολλές διαβαθμίσεις ώστε να μεταφέρεται το βάρος στα υψηλά και στα πολύ υψηλά εισοδήματα.

• Θα καταργηθεί η πολιτική κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων μικρών επιχειρήσεων και πολιτών που οι οφειλές τους έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση, όπως επίσης και αγροτικών επιδοτήσεων.

• Αναστολή των νόμων που μειώνουν τις κύριες και επικουρικές συντάξεις.

• Μείωση των ενσήμων για την ανανέωση του βιβλιαρίου υγείας κάθε χρόνο από 100 σε 54 ένσημα.

• Το ΕΚΑΣ θα συνεχίσει να καταβάλλεται κανονικά

Τα πρώτα νομοσχέδια

Με τη μορφή του κατεπείγοντος-πιθανότατα την Πέμπτη- έρχονται στη Βουλή οι ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό και για το νέο φορολογικό, σύμφωνα με όσα είπε ο πρωθυπουργός στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Θα κατατεθούν νομοσχέδια με τα μέτρα για την προστασία της πρώτης κατοικίας και για τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια. Θα ακολουθήσει νομοσχέδιο με κυβερνητικό στόχο να μπει τέλος στην απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, να αποκατασταθεί η εργατική νομοθεσία και να επανέλθουν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Τέλος, θα υπάρξει σειρά ρυθμίσεων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, σύμφωνα με όσα έχει υποσχεθεί προεκλογικά η κυβέρνηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.