Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Δεκάδες μικρές χωματερές ο δήμος Πύργου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα βουνά σκουπιδιών έχουν γίνει πλέον... πεδιάδες.

Δεν περιγράφεται η κατάσταση που επικρατεί με τα σκουπίδια ευρύτερα στο δήμο Πύργου. Δεν είναι μόνο η πόλη που υποφέρει, αλλά και τα χωριά που μετρούν πάνω από τρεις μήνες χωρίς αποκομιδή των σκουπιδιών. Από την άλλη ο όρος «βουνά» που χαρακτήριζε τους όγκους των σκουπιδιών έως πρόσφατα, έχει ξεπεραστεί καθώς δίπλα στα «βουνά» δίπλα τους έχουν αποκτήσει πεδιάδες… σκουπιδιών.

Δεκάδες μικρές χωματερές ο δήμος Πύργου

Το χάλι που επικρατεί στο δήμου Πύργου είναι επιεικώς απαράδεκτο. Μέσα στην πόλη, σκυλιά, γατιά, αρουραίοι αλλά και κότες, τρέφονται μέσα από τα σκουπίδια με πολλαπλούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Οι όγκοι των σκουπιδιών σε πολλές γειτονιές, πέραν του κέντρου, έχουν γίνει τεράστιοι και πλέον τα σκουπίδια έχουν σκορπίσει παντού τόσους μήνες.

Η εικόνα είναι όμως απίστευτη έξω από την πόλη και στα χωριά. Σε σημεία περιμετρικά του Πύργου θα δει κανείς διάφορες εικόνες. Σε κάποιες περιπτώσεις η ευαισθησία των κατοίκων, τους έχει οδηγήσει να μετατρέψουν τον σωρό των σκουπιδιών σε μάντρα δίπλα στο δρόμο, με τις σακούλες «ντανιασμένες» με τέχνη. Σε άλλα σημεία οι σακούλες και πολύ περισσότερο το περιεχόμενό τους έχει σκορπίσει αρκετά μέτρα μακριά από τους κάδους.

Αντιφατική είναι η εικόνα με τους κάδους ανακύκλωσης, ή τις «καμπάνες» γυαλιού. Μέσα από τους σωρούς, ξεπροβάλλουν αλώβητοι οι μπλε κάδοι, δίνοντας μια αίσθηση δυσανάλογης διαχείρισης…

Ακόμα και αν άμεσα απομακρυνθούν οι όγκοι των σκουπιδιών από την πόλη και τα χωριά του Πύργου, θα χρειαστεί πολύ μεγάλη προσπάθεια από τα συνεργεία καθαριότητας του δήμου, ώστε να αποκαταστήσουν τα σημεία όπου οι σακούλες έχουν διαλυθεί και σκορπίσει, για να προστατέψουν το περιβάλλον και να αποφύγουν τους καλοκαιρινούς μήνες τα υπολείμματα των σκουπιδιών να αποτελέσουν εστίες πυρκαγιών.


Πηγή: http://www.ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.