Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

«Μη τήρηση της υποχρέωσης αναστολής λειτουργίας εργασιών λόγω εκλογών»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Καταγγελίες από δικηγόρους για τα Ειρηνοδικεία Αττικής.

Επιστολή στον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Νίκο Παρασκευόπουλο, απέστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας με την οποία τον ενημερώνει για καταγγελίες δικηγόρων ότι σε πολλές περιπτώσεις οι διοικήσεις των Ειρηνοδικείων της Αττικής "αυθαίρετα" δεν τήρησαν την εγκύκλιο του περί αναστολής λειτουργίας των εργασιών λόγω των βουλευτικών εκλογών. Όπως αναφέρεται στην επιστολή «αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη διενέργεια συνεδριάσεων και ματαίωση των υποθέσεων, όχι λόγω εκλογών, όπως έπρεπε, αλλά λόγω απουσίας των διαδίκων!»

Δυσμενείς συνέπειες της αυθαιρεσίας αυτής, αναφέρεται στην επιστολή του ΔΣΑ, είναι ότι αφ’ ενός μεν οι πληρεξούσιοι δικηγόροι εμφανίζονται ως απόντες ενώπιον των εντολέων τους, αφ’ ετέρου δεν επαναφέρονται προς συζήτηση οι ματαιωθείσες υποθέσεις, ατελώς(όπως ισχύει σε περιπτώσεις αναστολής εργασιών λόγω εκλογών) αλλά με έξοδα των δικηγόρων και των διαδίκων. Το γεγονός αυτό, τονίζεται στην επιστολή, επιβαρύνει αδικαιολόγητα τους πολίτες, με διπλές παραστάσεις και έξοδα προσφυγής στη δικαιοσύνη.

Για να λυθεί το ζήτημα αυτό, ο ΔΣΑ ζητά από τον Υπουργό να αποστείλει άμεσα, εγκύκλιο προς τις Διοικήσεις των δικαστηρίων της χώρας, όπου να επισημαίνεται με έμφαση η εν λόγω αυθαιρεσία και να παρέχεται στους διαδίκους και στους πληρεξουσίους δικηγόρους τους, η δυνατότητα ατελούς επαναφοράς προς συζήτηση όλων των υποθέσεων που ματαιώθηκαν κατά το επίμαχο διάστημα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.