Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Στρατούλης: Με νομοθετική ρύθμιση σταματούν οι μειώσεις στις συντάξεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Στόχος της κυβέρνησης είναι να σταματήσει η καταστροφή των συντάξεων και των παροχών που έχει συντελεσθεί με τις συνεχείς μειώσεις της τελευταίας πενταετίας», ανέφερε μετά τη συνάντηση με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης.

Ο κ. Στρατούλης διαβεβαίωσε ότι «έχει δρομολογηθεί και θα κατατεθεί το επόμενο διάστημα, νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα σταματήσει η περαιτέρω μείωση των συντάξεων».

Όπως ανέφερε ο προεδρεύων της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Σταύρος Κουτσιουμπέλης, η ΑΔΕΔΥ εκτός από την ανάσχεση των μειώσεων έθεσε στον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων, το θέμα της αποκατάστασης των απωλειών στις την αποκατάσταση των απωλειών και τη μείωση του χρόνου που απαιτείται για την απονομή των συντάξεων και του εφάπαξ των εργαζομένων του δημοσίου τομέα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων επανέλαβε, ότι η αποκατάσταση των απωλειών θα γίνει σταδιακά και σε συνδυασμό με την επανεκκίνηση της οικονομίας και την ανάπτυξη», ενώ θα υπάρξουν άμεσα μέτρα ανακούφισης των συνταξιούχων, όπως είναι η χορήγηση της 13ης σύνταξης σε συνταξιούχους που λαμβάνουν μηνιαία σύνταξη, έως 700 ευρώ.

Ο κ. Στρατούλης, δεσμεύτηκε επίσης, ότι θα προσληφθούν άμεσα οι 200 υπάλληλοι του υπουργείου Εργασίας, που είχαν απολυθεί μετά την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας, ενώ θα γίνουν και άλλες προσλήψεις με στόχο την ενίσχυση των τμημάτων παροχών των ασφαλιστικών ταμείων και τη μείωση του χρόνου απονομής των συντάξεων και των παροχών.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.