Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Μεταπτυχιακό για εκπαιδευτικούς με δίδακτρα 2.500 ευρώ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εισαγωγή με εξετάσεις.

Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης «Παιδικό Βιβλίο και Παιδαγωγικό Υλικό» προσφέρει το Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού στη Ρόδο.

Για το εν λόγω μεταπτυχιακό τα δίδακτρα ανέρχονται στο ποσό των 2.500 ευρώ ενώ η εισαγωγή πραγματοποιείται με γραπτές εξετάσεις. Οι αιτήσεις συμμετοχής κατατίθενται από τις 16 Φεβρουαρίου έως και τις 3 Απριλίου 2015 σφραγίδα ταχυδρομείου.

Η χρονική διάρκεια
Για την απόκτηση του Μ.Δ.Ε. απαιτείται: α) η παρακολούθηση και επιτυχής εξέταση σε δώδεκα (12) μαθήματα που διακρίνονται σε έξι (6) μαθήματα κορμού κατά το Α’ εξάμηνο και έξι (6) μαθήματα κατεύθυνσης κατά το Β’ εξάμηνο και β) η εκπόνηση Μεταπτυχιακής Διπλωματικής Εργασίας κατά το Γ’ εξάμηνο.

Τα δίδακτρα
Για την παρακολούθηση του Π.Μ.Σ. προβλέπεται η καταβολή διδάκτρων ύψους συνολικά 2.500 ευρώ για όλο το πρόγραμμα, τα οποία θα καταβάλλονται τμηματικά. 500 ευρώ κατά την εγγραφή στο α’ εξάμηνο, 500 ευρώ το Δεκέμβριο (1η μέχρι 31η Δεκεμβρίου), 1.000 ευρώ το Μάρτιο (1η μέχρι 31η Μαρτίου) και 500 ευρώ το Σεπτέμβριο (1η μέχρι 30ή Σεπτεμβρίου) με την έναρξη του τελευταίου εξαμήνου.

Η δυνατότητα υποτροφίας
Το Π.Μ.Σ. μπορεί να χορηγεί υποτροφία ίση με 1.000 Ευρώ σε δύο (2) μ.φ., μία ανά κατεύθυνση. Κριτήρια χορήγησης είναι ο υψηλότερος μέσος όρος βαθμολογίας στα μαθήματα του α’ και β’ εξαμήνου, η οικονομική κατάσταση των μ.φ. και η μη συσσώρευση υποτροφιών. Οι υποτροφίες χορηγούνται εφόσον αυτό καθίσταται δυνατόν από τα ταμειακά διαθέσιμα του Προγράμματος

Ποιοι γίνονται δεκτοί
Στο Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί/ες, πτυχιούχοι Πανεπιστημίων της ημεδαπής και ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής, καθώς και πτυχιούχοι Τμημάτων Τ.Ε.Ι. συναφούς γνωστικού αντικειμένου. Υποψήφιοι μπορούν να είναι φοιτητές και φοιτήτριες, οι οποίοι/ες αναμένεται να καταστούν πτυχιούχοι/διπλωματούχοι μέχρι το τέλος της περιόδου των εγγραφών (Σεπτέμβριος 2015)

Οι θέσεις
Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015 - 2016 θα εισαχθούν στο Π.Μ.Σ. έως σαράντα (40) μεταπτυχιακοί φοιτητές/τριες, είκοσι (20) ανά κατεύθυνση (λεπτομέρειες στον Κανονισμό Μεταπτυχιακών Σπουδών που είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα του Π.Μ.Σ.). Πλέον του προβλεπόμενου αριθμού των επιτυχόντων/ουσών, δεκτοί/ες στο Π.Μ.Σ. ως υπεράριθμοι, γίνονται πτυχιούχοι υπότροφοι του Ι.Κ.Υ., εφόσον η υποτροφία τους είναι σχετική με το αντικείμενο του Π.Μ.Σ.

Η επιλογή
Η επιλογή των μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών που θα παρακολουθήσουν το Π.Μ.Σ. γίνεται με εξετάσεις στο μάθημα «Παιδικό βιβλίο και Πρόσληψη» για τους/τις υποψηφίους που επιλέγουν την κατεύθυνση «Παιδικό Βιβλίο» και στο μάθημα «Αρχές σχεδιασμού και αξιοποίησης εκπαιδευτικών υλικών και μέσων» για τους/τις υποψηφίους που επιλέγουν την κατεύθυνση «Παιδαγωγικό Υλικό». Για τα μαθήματα αυτά δίδεται και εξεταστέα ύλη.

Ο χρόνος των εξετάσεων
Η γραπτή εξέταση στα δύο μαθήματα θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο το δεύτερο δεκαήμερο του Μαΐου του 2015 σε ημερομηνία που θα γνωστοποιηθεί εγκαίρως στους/στις υποψήφιους/ες από τη Γραμματεία του Π.Μ.Σ.

Η παρακολούθηση
Οι μ.φ. είναι υποχρεωμένοι/ες να παρακολουθούν ανελλιπώς όλες τις δραστηριότητες του Π.Μ.Σ. Η παρακολούθηση όλων των μαθημάτων του προγράμματος, η ενεργός συμμετοχή στα ελεύθερα σεμινάρια, στα εργαστήρια, στις ερευνητικές δραστηριότητες του Π.Μ.Σ., κ.λπ. είναι υποχρεωτική για τους/τις μ.φ. όλων των κατευθύνσεων. Μ.φ. που παρακολούθησε κάποιο μάθημα λιγότερο από το 80% των προβλεπόμενων ωρών διδασκαλίας ανά εξάμηνο, θεωρείται αποτυχών/ ούσα στο μάθημα αυτό και υποχρεούται να το παρακολουθήσει σε επόμενο εξάμηνο. Η παραπάνω διαδικασία αποδεικνύεται με την τήρηση παρουσιολογίων που συμπληρώνονται με την ευθύνη των διδασκόντων/ουσών.

Τα δικαιολογητικά
Οι ενδιαφερόμενοι/ες καλούνται να υποβάλουν τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1. Έντυπη αίτηση υποψηφιότητας που παρέχεται από τη Γραμματεία ή την ιστοσελίδα του Π.Μ.Σ:http://www.pse.aegean.gr/pms-pvpy/prokirixeis.htm.

2. Αντίγραφο πτυχίου.

3. Βεβαίωση ισοτιμίας από το ΔΙΚΑΤΣΑ (νυν Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.) για όσους/ες προέρχονται από Πανεπιστήμιο της αλλοδαπής.

4. Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας.

5. Αποδεικτικό επαρκούς γνώσης ξένων γλωσσών (αγγλικής ή γαλλικής ή γερμανικής).

6. Αποδεικτικό επαρκούς γνώσης χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών.

7. Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα συνοδευόμενο από δήλωση σκοπού και κινήτρων για μεταπτυχιακές σπουδές.

8. Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας (και των δύο όψεων).

9. Κάθε άλλο στοιχείο που, κατά τη γνώμη των υποψηφίων, θα συνέβαλε ώστε η Επιτροπή Επιλογής Αξιολόγησης να σχηματίσει πληρέστερη και ολοκληρωμένη άποψη.

Χρόνος κατάθεσης αιτήσεων
Οι παραπάνω αιτήσεις θα γίνονται δεκτές απευθείας και ταχυδρομικά από τη Γραμματεία του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Παιδικό Βιβλίο και Παιδαγωγικό Υλικό» του Τμήματος Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στη Ρόδο, από 16 Φεβρουαρίου έως 3 Απριλίου 2015, σφραγίδα ταχυδρομείου.

Για πληροφορίες
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Παιδικό Βιβλίο και Παιδαγωγικό Υλικό», στο τηλ. 22410 – 99115, e-mail: Rhodes_PMS_Book@aegean.gr (από 09:00 π.μ. έως 15.00 μ.μ.).

Επίσης και στην ιστοσελίδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.